Peugeot 205: blower doet het niet meer

Bouwjaar: 1998

Hallo

De blower van mijn 205 doet het ineens niet meer wanneer ik de middelste van de drie knoppen omdraai.. is zoiets zelf te verhelpen?

Groet Danny Kroezen

dannykroezen

Geplaatst door dannykroezen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RAH (0), 18 jaar geleden

Ik neem aan dat die middelste knop het harder en zachter blazen regelt? De blower zit waarschijnlijk achter het schoppaneel van de passagiers zijde. Haal dat weg en friemel eens met de bedrading. Als de blower het dan even doet is het een slechte stekker verbinding. Een 309 en 406 heeft daar vaak last van, wellicht een 205 ook. Zoek naar een dikker rode draad, de stekker zal waarschijnlijk zwart uitgeslagen zijn.

Zekering heb je uiteraard nagekeken?

dannykroezen (0), 18 jaar geleden

Beste RH

Zekering had ik al naar gekeken en was niet kapot. Middelste knop regelt inderdaad het harder en zachter blazen. Dankje voor je tip ik het even proberen of het op die manier lukt.

Groet Danny Kroezen

FastEddie (0), 18 jaar geleden

Danny, zelfde probleem gehad maar wel enige jaren geleden...Het was bij mij de transistor die defect was. Deze "regelt" de blaassnelheid van de blower. Je kunt deze transistor vinden onder de motorkap, dacht vanaf het stuur gezien aan de linkerzijde ( vlakbij de veerpoot ). Je kunt het onderdeel bij Peugeot bestellen ( lees:duur ) maar ik heb toen zelf de transistor vervangen ( enkele guldens toen nog ). Veel succes !


FastEddie

ralfvd (0), 18 jaar geleden

Weet iemand het (vervangende) typenummer van de transistor? Peugeot 205 generation uit 97. Op de transistor staat ST FW26025A1. Dit is hoogst waarschijnlijk een fabrieksnummer speciaal voor Peugeot gemaakt.
DJ

FastEddie (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Is die nog niet gemaakt ? hahaha
Deze transistor ( een high power PNP ) wordt al heel lang niet meer gemaakt ( was trouwens een standaard type ).
Het vervangende type is 2N2955. Als je hiernaar vraagt in een electronica zaak moet het gaan lukken.

Succes ermee !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.