Peugeot 206: Bobine Sagem of Elektrofil

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Goedemiddag,

Vandaag begonnen met het beurtje van m'n 206, bij het vervangen van de bougie's zag ik dat er nog een Sagem bobine in zat. Ik lees wel vaker topics op deze site en hierin wordt er eigenlijk altijd geadviseerd om de Sagem voor een Elektrofil om te wisselen.

Ik heb op dit moment eigenlijk geen problemen. Op een zeer incidentele hik na (net of er een bougie even overslaat). Ik wijte dit aan het feit dat z'n beurtje er aan zat te komen. Bij het demonteren van de bobine zag ik wel dat een deel van de kunstofcoating af was gesleten, zo te zien door wrijving met het onderdrukslangetje naar de rembekrachtiger toe.

Mijn vragen:
- In hoeverre kan het bloot liggende stuk van het bobinehuis kwaad en kan het de oorzaak zijn van mijn incidentele hik, en zou ik dit af kunnen tapen, netjes?
- In hoeverre kan het kwaad de oude Sagem sowieso te laten zitten? (ik las dat er bepaalde andere onderdelen met de tijd stuk zouden kunnen gaan door dit merk/type bobine...buiten het feit dat je radio er meer van gaat storen.)

Ik zit namelijk op dit moment even niet te wachten op een extra uitgave van 100 euro..

Bedankt alvast!

Geplaatst door

Michel _73 (0)

al 11 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Simpel , als je niet op kosten zit te wachten , en je hebt verder geen klachten wat is dan de noodzaak om te vervangen.
Als je alles gaat doen wat er overal geschreven wordt , dan is het einde zoek , toch ?
Het zijn vaak goed bedoelde adviezen , maar als de portemonee het niet toelaat !
Je hoeft op de snelweg toch ook geen 130 te rijden , omdat dat bord daar staat , langzamer mag ook !

kaleido 1 5420
badge vip badge

11 jaar

Het mooie van dit forem is, is dat je vrijblijvend vragen kunt stellen aan professionals die in dit geval ook in een Peugeot gagrage werken of ervaring hebben met dit type auto.

Ik meen namelijk gelezen te hebben te het vervangen van de Sagem bobine een officiele modificatie is geweest. En aangezien de elektronica van Peugeot nou niet echt als betrouwbaar te boek staat, vraag ik liever even door, voordat er de ebe of bsi straks kapot zijn, en de rekening nog veel hoger eindigt dat de 100 extra euro voor een bobine. Plus dat deze, zoals ik al schreef doorgeschuurd is tot op het staal toe, maar er geen staal in de buurt is om sluiting mee te maken, mocht dit mogelijk zijn.

Maar even goed, bedankt voor je antwoord.

Michel _73 0

11 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.