Peugeot J5 1992: Boiler lekkage

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

Goedendag mijn naam is johan.Ik heb een camper Peugeot J5 BJ 1992 met een Boiler (JOLLY ZINC) uit 1991.Er nu komt een heel heel klein straaltje uit de warm water kraan. De koud water kraan doet het goed.Eerst heb ik met citroenzuur de boiler en de leidingen schoon gemaakt.Er kwam bruine drab uit de boiler.Maar geen resultaat. Nu heb ik gezien dat er water uit de Boiler aan de onderkant lekt.Ik heb nu de boiler uit de camper gehaald,en aan de onderkant zitten 2 water aan sluitingen.Op de ene water aansluiting zit een blauwe sticker en op de andere een rode sticker.Dus neem ik aan dat de blauwe aansluiting de aanvoer is ,en de rode de uitvoer is?Ik heb de tuin slang op de blauwe aanvoer aan gesloten om te kijken waar de lekkage zit.Als ik de kraan aan zet op de blauwe aanvoer, komt en nu ook uit de rodeuitvoer maar een heel klein beetje water uit.Klopt dat.of Moet er uit de rode aansluiting een flinke straal uit komen ?Mijn vraag is klopt dat omdat er geen 12 volt spanning op staat,of dat nu de brander niet aangeslotenis aan ,of wat kan de oorzaak zijn dat er uit de Rode aansluiting een heel klei straaltje uit komt ?
Ook komt er nog een steeds een beetje bruin water uit.

Wie weet wat het kan zijn.
BVD en Groetjes Johan

johan19852

Geplaatst door johan19852 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot J5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Marisser (0), 7 jaar geleden

goeden avond ik kan hier geen verklaring voor geven maar raad u aan naar de camper site te gaan want dit is niet echt een auto probleem.
ik weet wel dat een boiler een gesloten systeem is en als deze lekt dan is het einde verhaal.

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Inderdaad; Beter naar een camper site gaan, of een loodgieter bellen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot J5 of stel zelf een nieuwe vraag.