Peugeot 307 SW 1.6: bokken

Bouwjaar: 2002

Mijn auto bokt/houdt in tijdens constante snelheid sputtert tegen bij optrekken dit alles bij warme motor.
in de eerste maanden van gebruik 2 maal tijdens bokken een enorme knal in uitlaat daarna bobines al 3 maal vervangen ivm. dezelfde klachten, helpt enige tijd daarna beginnen problemen weer opnieuw. km stand nu 40500. Wie herkend dit probleem en heeft enig idee hoe dit kan ontstaan en duurzaam kan worden opgelost.

DVL

Geplaatst door DVL (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

teundebeun20011980 (0), 20 jaar geleden

de rest van de ontsteking al gecontroleerd: rotor-verdelerkap-kabels en bougies?

DVL (0), 20 jaar geleden

Lijkt mij sterk dat er bij electrische ontsteking nog een rotor met verdeelkap zit maar ga morgen navragen bij dealer prbleem moet toch worden opgelost. BVD.

teundebeun20011980 (0), 20 jaar geleden

daar heb je gelijk in, maar ken deze auto niet. ik heb hetzelkfde probleem gehad en bij mij lag het daar aan (seat toledo 1.6 uit 1997)

Rob9942 (0), 20 jaar geleden

Ik heb het probleem ook gehad met mijn 206XS1.6 16v (is dacht ik dezelfde motor als in 307) na lang zoeken en uitproberen computer gaf namelijk geen storing) is het probleem uiteindelijk toch opgelost.
Het probleem was de druksensor (MAP-sensor).
Hopelijk heb je hier iets aan.

DVL (0), 20 jaar geleden

Bedankt voor de reactie dit ga ik zeker even voorleggen bij de dealer.

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

mogelijk zit het probleem in het niet goed sluiten van de kleppen door een te nauwe passing van de klepstelen, is te controleren door bij koude motor de compressie te meten,maar het zou ook kunnen dat Rob V gelijk heeft, of dat de BDP.sensor onder bepaalde omstandigheden afwijkt.
TAV. Teun deze auto heeft geen rotor enz.

DVL (0), 20 jaar geleden

oldtimer bedankt voor de reactie wordt al een mooi lijstje zo mischien dat het dan eindelijk eens wordt opgelost.

dupl-u-4293-5dd1470815902+sanco (0), 20 jaar geleden

Misschien reeds bekend DVL (en Oldtimer ?!) , maar kijk eens op http://groups.msn.com/307site/forum.msnw...
Hele bomen zijn er op deze site al opgezet over dit probleem. Misschien niet altijd even zinvol, maar af en toe ook bruikbare tips. Ook hier komt deze klacht vele malen naar voren. indien het niet te beinvloeden is door een andere bobine of een software update blijkt uiteindelijk de kop inderdaad wel eens de boosdoender. Ook lijkt het dat het probleem beinvloed wordt door koud en/of vochtig weer. Zelfs op buitenlandse forums is het een bekend probleem en de Duitse importeur schijnt het probleem reeds te "erkennen" Sterkte ermee.
Even voor alle duidelijkheid, ik wil je hiermee zoveel mogelijk info geven. Het gaat me er niet om om je op voorhand een probleem aan te praten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.