Peugeot 307 1.6 XT LPG G3 AG: tkkend geluid linkerspatscherm

Bouwjaar: 2003

Links voor onder het spatscherm zit eem unit die de brandstofdampen door een koolstoffilter zuigr en dan afvoert. Dat ding maajt een tikkend geluid dat in het interieur duidelijk hoorbaar is; alsof je moet kleppenstellen.....Het ding is al reeds twee maal vervangen maar de klacht blijft bestaan. de importeur zegt van geen klachten te weten en ziet zich niet genoodzaakt eea op te lossen en de dealer weet ook geen oplossing.

razor9346

Geplaatst door razor9346 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Blade_357 (0) PRO, 20 jaar geleden

Het probleem wordt vermoedelijk veroorzaakt door het bruine elektroklepje wat de 'dampafvoer' opent en sluit. Dit maakt een tikkend of kloppend geluid en geeft dit dan door aan het deel waarop het bevestigd is.
Misschien is het een optie om het klepje te verplaatsen naar een andere plek zodat het niet meer hoorbaar is in het interieur? Of proberen het klepje te beter te isoleren zodat trillingen niet worden doorgegeven.
Waar zit het klepje precies aan bevestigd?

razor9346 (0), 19 jaar geleden

Het hele apparaat ter grote van een halve schoenendoos is al 2 maal vervangen en zit tegen het binnenscherm boven het rechter voorwiel. Meer isolatie of een andere plek mag niet van Peugeot Nederland, slechte service daar trouwens....., de garage wil er alles aan doen maar weet niet verder.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.