Peugeot 307sw: uitlaatkoppeling

Bouwjaar: 2003

Ik heb een peugeot 307 SW. Gereden 33.000km. Nu moet de uitlaatkoppeling worden vervangen ivm hinderlijk piepen.
Is dit een kwaal van de 307 sw ?
Met dank
Tanja

de kroon

Geplaatst door de kroon (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

25 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Nee,ik heb dagelijks met peugeot 307's te maken en hoor dit nu voor het eerst.Fijne auto die SW Tanja, ben je al gewent aan de jaloerse buren en collega's?

de kroon (0), 20 jaar geleden

Hai Oldtimer Jansen,

Bedankt voor je antwoord. Op welke manier heb je dagelijks met 307's te maken ? Komt dat gepiep onder de auto je op een andere manier bekend voor ?
Inderdaad een geweldige auto. ben sowieso een grote peugeot fan.

dag
tanja

Audifreak763 (0) PRO, 20 jaar geleden

Zijn tweelingbroer is chefmonteur bij een groot Peugeot-dealerbedrijf van de importeur van deze voitures!!.

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik ga morgen naar de experiëns in Breukelen voor de introductie van de 407.na een cursus over de nieuwe diagnoseapparatuur van Peugeot.

monteurtje7987 (0) PRO, 20 jaar geleden

beste tanja het piepen komt inderdaad bij aansluiting van het uitlaatspruitstuk van daan maar daar hoeven ze niks voor te vernieuwe hoor ze moeten alleen achter de veren die met bouten vast gezet worden aan het spruitstuk twwe pakkings ringen plaatsen .
het geluid onstaat door dat de motor kanteld (optrekken en afremmen)
veel succes

de kroon (0), 20 jaar geleden

Hai monteurtje,

Wat leuk dat je reageert.Ik neem de mailtjes mee naar de garage en zal vragen hoe het zit. Ik weet dat het niet zo aardig klinkt, maar tot nu toe heb ik niet heel goede ervaringen met garages. Ik breng vaak met angst en beven mijn auto's er naar toe.
Zal je nog laten weten wat ze as zaterdag gedaan hebben.
dag
tanja

de kroon (0), 20 jaar geleden

Dag monteurtje,

Ben vandaag naar de garage geweest. Voor niets. De onderdelen waren niet binnen omdat het een back order (?) betrof.
Wordt er nog over teruggebeld.
Vanochtend verscheen ineens in de display dat er olie moest worden bijgevuld. ( 0000-- )begreep er niets van want 4000 km geleden is de olie ververst. gekeken via de peilstok en alles stond op maximum. Vreemd hoor.

groeten,
tanja

de kroon (0), 20 jaar geleden

Dag monteurtje,

Ben vandaag naar de garage geweest. Voor niets. De onderdelen waren niet binnen omdat het een back order (?) betrof.
Wordt er nog over teruggebeld.
Vanochtend verscheen ineens in de display dat er olie moest worden bijgevuld. ( 0000-- )begreep er niets van want 4000 km geleden is de olie ververst. gekeken via de peilstok en alles stond op maximum. Vreemd hoor.

groeten,
tanja

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Die oliepeilindicator is een crime, de enige manier waarop hij goed werkt is als je voor dat je start 15 sec het kontakt op acc stand laat staan. Alle keren dat je daarna start is hij van slag.Groeten Oldtimer.ps.Kontroleren met de peilstok blijft verplicht.....aan de indicator kunnen geen rechten worden ontleend.

de kroon (0), 20 jaar geleden

Hai Oldtimer Jansen,

Wat fijn dat ik hier die dingen kan vragen en ook antwoord krijg. Zal maar met de peilstok controleren.

groeten,
tanja

monteurtje7987 (0) PRO, 20 jaar geleden

tanja is het nog gelukt met het piepen

de kroon (0), 20 jaar geleden

Hai monteurtje,

Had al gemaild hoor, dat het niet gelukt was. Ik kwam daar op afspraak maar niemand wist dat ik zou komen op de e.a. manier. Bleek dat het een back order betrof (geen idee wat dat is) en dat de onderdelen niet binnen waren. De daar aanwezige monteur wist niet welke uitlaatkoppeling het betrof zei hij. Van de week kwam ik er achter dat van beiden rechter voorportieren de borging op de bovenste scharnierpennen ontbrak, maar ook die waren niet binnen. Eenmaal weer thuis gaf de display aan dat het olieniveau te laag was. Begreep er niets van want 4000 km geleden is de olie ververst. Bij controle met de peilstok bleek het echter in orde. Van Oldtimer Jansen begreep ik dat het vaker voorkomt dat het niet klopt.
Moet maandag bellen.
Je hoort het nog.
groeten
tanja

monteurtje7987 (0) PRO, 20 jaar geleden

sorry verkeerd gelezen .
maar ze hebben daar geen onderdelen voor nodig .vroeger kreeg je bij een uitlaatpakingzet twee pakingen twee of vier bouten tweeveren twee schoteltjes en twee moertjes en tweepakings ringetjes.
nou deze ringentjes moet jou dealer gewoon even uit een zet halen en achter jou veren monteren.
die veren maken het juist mogelijk dat de motor kan kantelen .
en bij jou rusten die veren gewoon op de bevestiging van de katalysator .
kortom je moet vragen of jou dealer gewoon even de middelste demper aan de voorkant los halen en dan bij dat loshalen achter die veren gewoon twee van die pakings ringetjes monteren .
en meer is het niet dan ben je echt van het piepen af .
heel veel succes ik denk trouwens dat ze ongeveer een kwartiertje er mee bezich zijn en dan heb je er geen last meer van .
ik hoor het nog wel
en het spruitstuk van uitlaat w

monteurtje7987 (0) PRO, 20 jaar geleden

voor het olie nivau kan je dealer twee dingen doen de bsi update .
dit is een regel kast waar je zekeringen in zitten deze ond dan voorzien van nieuwe software .
ten tweede kunnen ze de oliepijl sensor vervangen .
maar zo als oltimer al zei het bijft een probleem gevaletje.
wat betreft een back order :dat houd in dat het bestelde onderdeel van de dealer niet voradig is in de onderdelen fabriek in frankerijk.
maar voor het piep probleem hoeven ze haast niks te bestellen elke dealer heeft wel zo'n zet op vooraad waar die plaatjes in zitten .
welke dealer is jou auto in onderhoud als ik vragen mag .

de kroon (0), 20 jaar geleden

Hai monteurtje,

Mijn auto is in onderhoud bij garage bedrijf Knaap in Almere.
Heel aardige mensen dat wel. Alleen is het nog altijd zo geweest dat ik voor de meest simpele dingen soms wel 6x terug moest omdat het niet goed was. Motorolie ver boven peil gevuld, veel te veel koelvloeistof waardoor de boel overstoomde.Vopor een krukaskeering ben ik 5x teruggeweest. (309)
Het probleem is gewoon dat mijn pa vroeger alles maar dan ook alles zelf repareerde aan o.a. auto's. Desnoods maakte hij zelf onderdelen op draaibanken etc. Van klein kind af aan werd er bij ons thuis over auto's gepraat en aan tafel werden technische oplossingen bedacht. helaas is mijn pa overleden en vanaf die tijd ga ik van de ene na de andere garage. Bij de ene garage vergeten ze dan om het e.a. weer aan te sluiten na het vervangen van remolie, waardoor alles onder de remolie zit. Bij de andere laat je het e.a. aan de remmen doen en dan blokkeren de achterremmen steeds, dan laat je weer iets anders doen en kom je je auto halen en hebben ze hem van achteren in elkaar gereden (was een renault) en ga zo maar door.
Ook bij Knaap ben ik met mijn vorige auto (309) (fantastische auto heb ik 14 jaar gehad) onnoemelijk keren teruggeweest als er iets was. Vandaar mijn verhaal dat ik altijd met angst en beven mijn auto naar een garage breng.
Zal ze maandag vragen of ze zo'n zetje niet in huis hebben.
groetjes,
tanja

de kroon (0), 20 jaar geleden

Dag monteurtje,

Heb vandaag de garage gebeld. Hadden van jouw oplossing ivm het plaatsen van de pakkingsringetjes nog nooit gehoord, maar vonden het een interessante optie. Zelf zetten ze er altijd een heel nieuw zetje op zeiden ze.
Op 5 mei as ga ik bij ze langs.
Met dank voor je antwoorden en misschien heb je ze bij Knaap nog wat geleerd.
groeten,
tanja

monteurtje7987 (0) PRO, 19 jaar geleden

het is intussen 12 mei maar euh ik heb nog niks gehoort of is de 307 nou zo stil dat je aan het genieten bent

de kroon (0), 19 jaar geleden

Hai monteurtje,

Beetje druk gehad de laatste tijd dus het is me even ontschoten. Sorry. Ze hebben er een geheel nieuw zetje opgezet. De monteur die er mee bezig was heb ik ook nog verteld over je oplossing. Hij zei dat hij er nog nooit van had gehoord en dat dat niet kon omdat ze helemaal geen ringetjes leveren bij het zetje en dat er geen rubberen ringetjes waren die zouden passen. Snapte er niets van, nu dus een nieuw zetje erop waar hij een dik soort grijs vet op spoot, volgens mij was dat dat spul dat ze ook bij piepende remmen gebruiken.
Het piepen is in ieder geval weg, maar of het dan ook weg blijft ? Voor de rest een nieuwe V snaar gehad omdat deze plakte alsof er lijm op zat en borgingen op de scharnieren van de rechterportieren want ik kwam er achter dat die helemaal niet aanwezig waren. Voor de zekerheid eens gekeken of de portieren soms overgespoten waren geweest, maar kon niets ontdekken. De deuren moeten er naar mijn idee ergens voor uit zijn geweest of de fabriek moet de borgingen zijn vergeten.

Voor de rest loopt hij als een trein en is het werkelijk genieten. Vindt het echt een hele fijne auto om mee te rijden.
Van de week nog in een donald duck autootje gereden (renault megane dat typische model). geen auto voor mij. Zenuwachtig rempedaaltje en nerveus rijgedrag, elk kuiltje in de weg reageert dat ding op en door het achterruit zie je al helemaal niets. Wat ik gek vond was dat na 30.000 km de banden zowel voor als achter zo goed als geen profiel meer hadden.Waren gelijkop gesleten. Zal wel aan die meesturende achteras liggen ? Althans e.d. verhaal staat me uit het verleden bij of praat ik nou onzin ?
Nieuwe peugeot ook bekeken. Nou kan ik me vergissen maar ik denk dat op de volgende serie er het e.a. geplaatst zal worden achter de grill. Daar zitten zulke enorme gaten in dat elke steen gelijk in de vin zit.

Ik hoop dat deze auto weer net zo lang mee gaat als mijn 309 jubilee. Wat voor olie gooien jullie er trouwens in ?
Ik hoop dat ik er jaren zonder problemen in zal rijden. Zouden er wel problemen zijn dan hoop ik dat ik je nog eens mag raadplegen.
groeten,
tanja

de kroon (0), 19 jaar geleden

Hai monteurtje,

Wat ik nog vergeet te melden, is dat ik ook nog aangaf dat de uitlezing van het oliepeil regelmatig van slag is. Als antwoord kreeg ik dat dat komt omdat de motor dan warm is en de olie nog niet is gezakt. Had geen zin om daar over door te gaan en dacht nou laat maar ik peil wel met de peilstok.
doeg
tanja

monteurtje7987 (0) PRO, 19 jaar geleden

tanja je moet vragen of ze de bsi (regelkast) willen update en de olie pijlsensor vervangen .
dan is het probleem verholpen .
ik hoop de ze je nog serieus nemen en anders maak je maar een afspraak bij mijn dealer hoor

de kroon (0), 19 jaar geleden

Hai monteurtje,
Dan moet ik natuurlijk wel weten naar welke dealer ik dan moet gaan.Als je dat op deze lijst liever niet aangeeft dan kan je me dat ook prive mailen natuurlijk.
Nu heb ik er al 2 weken geen last van.
groeten
tanja

de kroon (0), 19 jaar geleden

Van problemcar krijg ik een mailtje,dat er mail is.
Helaas kan ik de mail(geen tekst) niet vinden.
tanja

de kroon (0), 19 jaar geleden

Krijg weer een mailtje dat er mail is, doch geen tekst.
tanja

de kroon (0), 19 jaar geleden

3e mailtje zonder tekst. Wat is er aan de hand op deze list ?
tanja

Dirndl52 (0), 19 jaar geleden

Hai monteurtje,

Mijn auto is in onderhoud bij garage bedrijf Knaap in Almere.
Heel aardige mensen dat wel. Alleen is het nog altijd zo geweest dat ik voor de meest simpele dingen soms wel 6x terug moest omdat het niet goed was.
=======================================
Sorry Tanja, daar noem je wat op, ze waren niet eens in staat om bij mijn Peug even de juiste lakstift te pakken.... ik heb een Dolomite gris, die sttat notabene bij Knaap voor z'n neus, is ie nog instaat om mij een zilveren te geven..... en volhouden dat het de juiste kleur was... Volgens mij zijn ze daar ook kleurenblind... waardeloze garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.