Peugeot 307 SW HDi 66 KW: Cruise control

Bouwjaar: 2004

Sinds afgelopen zaterdag heb ik mijn 307 SW HDi 90 pk. Hij rijdt prima, maar ik heb wat problemen met de bediening van de cruise control.
Als ik de cruise control wil instellen, dan druk ik op het bovenste of onderste knopje achter de CC-hendel. De snelheid wordt ingesteld op 100 km/u. Ga ik echter een brug of heuvel op, dan loopt de snelheid terug tot ca 90-92 km/u. Als ik dan kort op het gaspedaal duw, dan versneld de auto tot ca 105 km/u om dan weer terug te zakken tot 90-92 km/u.
Bij 120 km/u gebeurd dit niet. Dit alles in de 5de versnelling.
Zet ik de auto in de 4-de versnelling, dan werkt de cc ook rond de 100 km/u goed.

Wie weet de oplossing?

The Welsman

awel

Geplaatst door awel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

De cruisecontrol van de 307 is een meerbesproken probleem. de werking is soms wel eens wat minder nauwkeurig, laat de motor eerst maar eens even lekker inlopen 5à 10000 km en kijk even hoe zich dit ontwikkeld. Als het echt niet gaat kan de dealer een update van de BSI proberen waarbij hij dan wel beide sleutels en het codekaartje nodig heeft.

awel (0), 19 jaar geleden

Oldtimer Jansen,

Dat de cruisecontrol soms minder nauwkeurig is vind ik niet zo erg. Je leert de 'nukken' van je auto kennen en daar anticipeer je dan op. Het lijkt echter dat de cruisecontrol in de 5de versnelling tussen 92 en 105 km/u helemaal niet werkt. Ook het versnellen met de cruisecontrol werkt dan niet. Terwijl het rond de 120 km/u wel werkt en in de 4de versnelling ook rond de 100 km/u.
Ik zal het eens bij de dealer voorleggen.

Bedankt voor je antwoord,

The Welsman

awel (0), 19 jaar geleden

Oldtimer Jansen,

Het probleem met de cruisecontrol is opgelost. Hierbij de oplossing die door mijn dealer is gebruikt, wellicht kun je andere mensen ermee van dienst zijn:

Uiteraard hebben we uw probleem doorgestuurd naar Peugeot Nederland.

Maar soft-ware matig is er helaas nog geen oplossing voor.

Nu bent u niet de enige welke te maken heeft met dit probleem.

ik zal u toelichten hoe dit probleem onstaat.

Bij 1800 - 2000 r/m heeft de software moeite de ingestelde waarde vast te houden omdat de uitlaatgascirculatie het precies op dat grensgebied in de war gooit.

Nu hebben we bij een van onze auto's een niet officiele oplossing gevonden Door ditzelfde uitlaatgascirculatiesysteem ook in de war te sturen.

Dit met een goed gevolg , deze auto rijdt nu perfect met cruise controle ook in dat bewuste toeretalgebied.

De oplossing welke wij gevonden hebben is dus geen officiele maar wel een juiste en tevens een welke uiteraard niet schadelijk is voor de auto.

De reden dat wij onze klanten dit niet vermeld hebben is omdat dit inderdaad geen officiele oplossing is en dus niet ondersteund wordt door Peugeot Nederland.

The Welsman

erikcornelissen (0) PRO, 19 jaar geleden

Peugeot nederland heeft vanaf begin deze maand het probleem opgelost met nieuwe software.
Breng de auto naar de dealer, laat ze via internet de software updaten en het probleem is voorbij.
Succes
Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum