Peugeot 407: Bonkend geluid bij optrekken

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

In oktober moest de drukgroep van de koppeling vervangen ivm geluid alsof je achteruit rijdt, terwijl je voorruit gaat. Dit bij dichtsbijzijnde garage laten doen omdat verder rijden vrijwel onmogelijk was, en op aanraden van vele tevreden klanten.
Dit door garage laten uitvoeren. Eind november onstond er af en toe een schurend, onbegrepen geluid, met als resultaat op 3 december dat de wagen aan de voorkant ineens blokkeerde bij het draaien van een korte bocht linksom. ANWB erbij, homokineetas links kapot. Laten vervangen door garage ter plaatse, echter na enkele kilometers zelfde resultaat. Rechterzijde laten vervangen, en bij het wegrijden van de brug kwam de werkelijke boosdoener boven water, de bout van het motorblok linksvoor hing los, de achterste links hing nog op slechts 1 slag vast. Het motorblok klapte dus naar beneden, deze is na de reparatie van de drukgroep niet goed vastgezet.
Nadat dit duidelijk werd, de auto uiteraard (na het vastzetten van het motorblok) naar de garage van 1e reparatie gebracht om problemen op te laten lossen. Aldaar weer nieuwe homokineet links erin gegaan, motorblok nagelopen en klaar, kosten van reparaties homokineetassen en wegslepen zijn vergoed.
Echter, sindsdien zitten we met allerhande 'kwalen', die er voorheen niet waren, maar door die garage afgedaan worden als niet gerelateerde klachten.
Een klacht die nog steeds niet verholpen is, is een bonkend geluid ter hoogte van de voeten van de bestuurder bij het optrekken, en soms ook bij schakelen.
Inmiddels zijn er al nieuwe fuseekogels geplaatst, een of ander scherm bij een wielkap, afgelopen week weer een nieuw rubber van een motorsteun, maar uiteraard, ook na deze laatste reparatie, die dus allemaal al voor eigen rekening zijn, bij het optrekken blijft de 'bonk' optreden.
Ik blijf erbij dat dit bijna niet anders kan, dan een schade van het motorblok dat naar beneden is komen zetten, maar hoe kan ik als leek hier in hemelsnaam mee uit de voeten??
En uiteraard prima, dat iets werkelijk vervangen moet door slijtage en daar het probleem mee opgelost is, maar ik heb nu het gevoel dat ze aan het proberen zijn de kosten van de schade indirect weer beetje bij beetje bij mij terug te halen door deze reparaties uit te voeren... Het is mij allemaal een beetje te toevallig dat dit soort reparaties nu ineens nodig zijn.
Weet iemand op dit forum misschien wat de oorzaak van dat bonken kan zijn, zodat ik hier as donderdag gericht mee naar de garage kan? Alvast bedankt voor hulp en input!
[url=http://postimage.org/image/6f8egd6hl/][img]http://s12.postimage.org/6f8egd6hl/IMG_1...[/img][/url]

Kangeroe

Geplaatst door Kangeroe (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ovi (0), 11 jaar geleden

Aan uw motorblok zal geen schade zijn maar volgens mij zit je met een gescheurde motorsteun!
Toevallig hier juist nog iemand met dit probleem.
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
Rij even tot bij één of andere garage waar ze een brug hebben en laat dit even nakijken waarna je dan naar de andere garage kan gaan zeggen wat nu juist echt probleem is!

Kangeroe (0), 11 jaar geleden

Beste Ovi,

Bedankt voor de reactie!
Maar wat als ze deze 2 weken geleden ook al hebben vervangen...? :-(

ovi (0), 11 jaar geleden

Als ik lees wat een toffe kerels dat daar bij die garage zijn zou ik daar toch niet zo zeker van zijn dus toch even laten nakijken of ze allemaal nog goed zijn of dat ze er toch nog één niet vervangen hebben met bv. een scheur in dat je zelf nooit zal kunnen zien!

Kangeroe (0), 11 jaar geleden

Goed, morgen D-day, heb een briefje klaargelegd in de auto... Bedankt alvast voor de tip, hopelijk is het nu eindelijk klaar. Wordt vervolgd!

Kangeroe (0), 11 jaar geleden

Auto nog steeds bij garage, nog niet bekend dus of het al opgelost is. M'n man had het over iets als lekkage in oliegeveerde stang oid, ik wacht dus nog maar af.

Dennisddbn (0) PRO, 11 jaar geleden

En opgelost?

Kangeroe (0), 11 jaar geleden

Auto inmiddels weer terug, alleen door omstandigheden nog niet heel veel gereden. Gebonk echter tijdens die rit niet meer gehoord!
Blijft een beetje vreemd dat ze nu pas die lekkage geconstateerd hebben terwijl het probleem al sinds begin december speelt en er al diverse malen naar gekeken is...:-(
Maar goed voor nu in ieder geval blij dat we geen gebonk meer hebben gehoord bij het optrekken! De rekening nog niet opgestuurd gekregen dus de juiste benaming van wat vervanging is moet ik nog even schuldig blijven, helaas. Laat ik uiteraard nog even weten hier als dit duidelijk uit die factuur is op te maken.
Nu op naar het volgende probleem, schuimende olie in het reservoir van de stuurbekrachtiging! Maar dat kunnen we gelukkig 'gewoon' bij de dealer laten verversen, want ik moet er niet aan denken dat daar de verkeerde vloeistof in gegooid wordt!

Kangeroe (0), 10 jaar geleden

Helaas... Het is even zo goed als weggeweest, maar de wagen gaat weer naar de garage. Wederom komt het bonken bij optrekken steeds heviger terug. Zou er dan toch nog een verborgen motorsteun zitten die over het hoofd gezien is??

Overigens is olie stuurbekrachtiging ook nog niet ververst, volgens de peugeotdealer kan dat niet, maar moet het hele systeem vervangen worden a 1150,00. Hier heb ik voor bedankt, geloof er niets van. Nu de vorst voorbij is, is voorlopig dit probleem ook weer even voorbij, dus daar ga ik me in de loop van de zomer maar in verdiepen!

Wordt vervolgd!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.