Peugeot 406: brandstofpomp/tankvlotterelement (1.8 16v)

Bouwjaar: 2001

Kan de/het brandstofpomp/tankvlotterelement verwijderd worden zonder de gehele brandstoftank onder de auto vandaan te halen? Onder de zitting van de achterbank zit een deksel en daaronder de brandstofpomp, deze zit met een ronde ring op de tank vast. De ring krijg ik niet door het gat onder de achterbank, dus ik ben bang dat de brandstofpomp er ook niet door past.

RAH

Geplaatst door RAH (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

ik denk dat je nog maar eens goed moet kijken want volgens mij moet het toch echt door dat gat kunnen

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Gaat moeilijk,eigenlijk niet,maar met een beetje vernuft en een plaatschaar lukt het wel.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Eigenlijk moet de tank er van onder. Het idee van de plaatschaar griezelt mij een beetje.

harry4203 (465) PRO, 18 jaar geleden

gaat uitstekend met een plaatschaar, wel met een beetje beleid natuurlijk

RAH (0), 18 jaar geleden

Ja, het gat groter maken is geen kunst. Alleen de pomp is zo makkelijke bereikbaar (zitting achterbank eruit, deksel slag draaien en voila) dat ik er eigenlijk wel vanuit ging dat de pomp er ook zo uit te halen is. Maar goed, dat gaat dus niet zomaar. Lekker handig weer van die Fransen, 't is dat die auto's zo heerlijk rijden.

Bedankt voor de antwoorden!!

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat is je probleem precies R H ? Pomp defect ?

RAH (0), 18 jaar geleden

Nee, ik moet een standpijp aanbrengen voor de standkachel. Standpijp is een duur woord voor een pijpje wat de benzinetank in gaat zodat de standkachel daar zijn brandstof door kan ophalen. Normaal maakte ik gebruik van de retourleiding, maar mijn model heeft die niet meer. Ik moet nu dus in de tank zien te komen. Ik had de ijdele hoop de pomp er makkelijk uit te kunnen krijgen om vervolgens door via de pomp de tank binnen te gaan.

Nu kan ik wel met een plaatschaar aan de gang gaan, maar dan sluit de deksel naderhand natuurlijk niet meer zo netjes. Ik kijk komend weekend wel of ik de tank een stukje kan laten zakken, mogelijk krijg ik de pomp er dan net ver genoeg uit. Er zijn op internet zeker geen uitgebreide tekeningen te vinden van de pomp/tankvlotter zodat ik van te voren kan zien of ik hier de tank ik kan komen? Ik heb niet veel ruimte nodig, een gaatje van ongeveer 6 mm, daar gaat het pijpje door, rubberringetje en een moertje om de zaak vast te zetten en af te sluiten.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe maken de heren met de plaatschaar dan het deksel weer passend ??

harry4203 (465) PRO, 18 jaar geleden

als je net binnen de maat van het deksel een gleufje erin knipt, kun het gat net ver genoeg open buigen om de ring/vlotter eruit te kunnen krijgen.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

dop er weer op en met een beetje ruitenkit het restant even dichtkitten het zit toch onder de zitting en van onderaf is het afgeschermd door de tank, daar kraait geen haan naar.Je gaat toch ook niet als je een kachelradiateur van een 605 doet het hele dashboard eruit halen?Soms moet je een beetje "slecht" zijn om de rekening een beetje binnen de perken te houden,Tony.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Helemaal mee eens Oldtimer. Ook wat betrefd de 605. Ik was gewoon benieuwt ,je bent nooit te oud om te leren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum