Peugeot 307 2.0 HDI COMMERCIAL 79KW: brandstofverbruik

Brandstof: Diesel

ik heb een peugeot 307 sw sept2002 110pk hdi die 1op 12 loopt de motor is al door gemeten en er is ook al een nieuwe lucht massa meter opgekomen.maar het is nog steeds niet opgelost,de auto zit nog in de garantie.weten jullie het probleem of in welke richting we moeten gaan zoeken.want wij weten het niet meer de dealer zegt dat hij minstens 1op17 hoort te lopen.vrgr muys

muys

Geplaatst door muys (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit is denk ik vrij normaal gebruik,110 pk is wel behoorlijk vermogen en zeker als je wat driftig met het gaspedaal omgaat stijgt het verbruik drastisch 1 op 17 is wel wat optimistisch hier in Nederland.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je dat verbruik zelf gemeten of lees je het van de boordcomputer af ?

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik neem aan een diesel ? Dan lijkt me 1:12 redelijk hoog ja. Vraag me idd af of je 1:17 kunt halen maar het moet wel beter kunnen. Toevallig veel korte stukken en koude motor ?

muys (0), 18 jaar geleden

ik heb het zelf berekend.en de auto is in de garage op de computer doorgemeten is inderdaad een diesel.en ik rijd lange afstanden.heb zo de vragen beantwoord te heben.

muys (0), 18 jaar geleden

auto is naar electroland geweest en er is een scheur in de slang van de turbo druk gevonden die is nu vervangen.en het brandstof verbruik is nu nog niet opgelost.wat kan het nu toch zijn?

sel (0), 17 jaar geleden

1:12 voor een hdi.. dat is teveel verbruik bij een normale gebruik. 1:15 - 1:16 zou goed te doen moeten zijn.
Als de auto onder garantie valt, zal ik de garage uit laten zoeken wat er aan de hand is. Zij weten ook heel goed dat een hdi blok zuiniger moet draaien dan 1:12.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.