Peugeot 208: Buitenpemperatuur aanwijzing valt regelmatig uit

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: HM01, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 60

Buitentemperatuur aanduiding valt regelmatig zo maar weg. Dan werkt ook direct de airco, de cruise control en de snelheidsbegrenzer niet meer. De temperatuur sensor in de rechter buitenspiegel is al twee keer vervangen, maar het probleem blijft zich herhalen. Werkt dus soms wel en soms weer niet of valt tijdens het rijden zo maar weg. Mijn garage kan het probleem niet vinden.

Arievan195

Geplaatst door Arievan195 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 208? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

De buitentemperatuur sensor heeft inderdaad invloed op de werking van de airco, maar totale uitval van de airco en snelheidsregeling kan ik niet plaatsen i.c.m. alleen de sensor buitentemperatuur. Is de auto al een gecontroleerd/uitgelezen met de juiste diagnose apparatuur?
Misschien is het mogelijk om de laatste 8 posities van het chassisnummer hier eens te plaatsen.

Arievan195 (0), 5 jaar geleden

Beste Hans.
Bedankt voor uw reactie. Nog even het probleem wat duidelijker. De display tempaanduiding valt regelmatig geheel weg en er verschijnen dan 2 horizontale streepjes. Zodra die streepjes verschijnen heb ik geen airco en snelheidsregeling mee. Als de temperatuur aanduiding wel werkt geeft hij de meest vreemde temperaturen aan. bv -26 in de zomer.
De auto is niet in onderhoud bij een Peugeot dealer maar bij een alle merken garage. De heeft de auto uitgelezen en de storing zou zitten in de buitentemperatuur sensor in de rechter buitenspiegel. De ze is 2 X vernieuwd maar het probleem blijf zich met enige regelmaat herhalen. De chefmonteur gaat, om de kosten te sparen, er nu een binnenwerk van een buitenspiegel uit een jonge sloopauto is zetten. Dit moet nog gebeuren.
Het betreft een Peugeot 208 Blue lease 1,2 Vti 82 pk. Het chassisnummer is VF3CCHMZOCT 085944
Vast bedankt voor uw reaktie en met vriendelijke groet,
Arie Jongejan

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

En het verhaal over gelijktijdig uitvallen van cruise control en snelheidsbegrenzer en totale uitval airco dan?

Arievan195 (0), 5 jaar geleden

Dat kan ik ook niet verklaren. Heb er zelf geen verstand van, maar volgens die monteur valt het snelheidsgebeuren en de airco uit door een niet goed werkende buitentemperatuur sensor. Als de sensor soms wel een een tijdje een temperatuur doorgeeft, zij het een afwijkende, dan werken het snelheidsgebeuren en airco wel goed.
Als leek zou ik zeggen dat het wel lijkt of er ergens een los contact of draadbreuk zit. Soms met 120 km op de snelweg valt ineens de temperatuur op de display weg en spring hij gelijktijdig ook van de snelheidsbegrenser af.
Als het met de tweedehands sensor nog niet goed komt ga ik naar de Peugeotdealer om hem uit e laten lezen. Ik houd u op de hoogte.
Groeten,
Arie

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik kan me niet voorstellen dat de uitval van genoemde zaken aan de temperatuur sensor in de buitenspiegel zou liggen, maar goed. Ik was bezig om even op Peugeot servicebox te kijken of er eventueel een mededeling was over dit probleem, maar je opgegeven chassisnummer blijkt niet te kloppen. Ook zonder de spatie krijg ik de melding... onbekend.

Arievan195 (0), 5 jaar geleden

Beste Hans.
Het chassisnummer heb ik net nogmaals gecontroleerd en nu op het kentekenbewijs zelf en dit is juist. Er staat, zonder spaties: VF3CCHMZOCT085944

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

k' Zie het al......je hebt de letter O na de Z gebruikt. Peugeot werkt niet met letter O ...alleen met 0 (nul) om verwarring zoals deze te voorkomen. En ik maar kopieren en plakken ;-)
Ik kan geen speciaal bericht vinden over dit probleem, maar even gekeken op elektrische schema en daar kan ik de link met je andere problemen niet liggen voor wat betreft de buitentemperatuursensor, tenzij er bijv. ergens kortsluiting in de bedrading van de sensor zou zitten waardoor de BSI op "tilt" slaat.

Arievan195 (0), 5 jaar geleden

Beste Hans.
Sorry!!!!!!!!!!!! voor mijn fout. Fijn dat je zoveel moeite voor mij doet en hebt gedaan. Ik ga toevallig zo weer naar mijn garage voor dit probleem. Zelf dacht ik ook aan al aan bv een kortsluiting in de bedrading. Ik kijk het vandaag nog even aan daar en dan ga ik naar de Peugeot garage.
Zodra het opgelost is laat ik je zeker weten wat de oorzaak is geweest.
Groeten,

j@n-willem (0) PRO, 5 jaar geleden

Ga naar een dealer of PSA specialist, daar kunnen ze in het bsi logboek kijken.
Je universeel garage kan dat niet,
Maar je zal niet de eerste en ook niet al de laaste zijn dat je buiten spiegel zelf of bekabeling zelf de oorzaak is.

Arievan195 (0), 5 jaar geleden

Bedankt. Ik houd je op de hoogte.

Arievan195 (0), 5 jaar geleden

Beste Hans 4074 en j@n-willem.
Het probleem is opgelost mede door jullie hulp /aanwijzingen/sugesties en daarvoor mij hartelijke dank.
De oorzaak was een stekker met geoxideerde contacten. De geoxideerde contanten zijn schoongeschuurd en voorzien van contactspray en daarna tegen verdere oxidatie beschermd. Deze stekker met contrastekker zit in het rechter portier enwel in de draad die van de temperateursensor, in de rechter spiegel, naar de BSI loopt.
De temperatuursaanwijzing, de snelheidsregelingen en airco van mijn 208 werken hierna alweer enkele honderden kilometers probleemloos.
Nogmaals dank voor jullie hulp!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 208 of stel zelf een nieuwe vraag.