Peugeot 208: Verlichting instrumentenpaneel werkt niet

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: ZM01, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Mijn Peuget 208 heeft en 'basic' uitvoering, geen luxe accessoires dus, hoewel dit voor de verlichting van het instrumentenpaneel toch irrelevant zou moeten zijn.

Het is zo dat ik na een ongeveer een week merkte dat de verlichting van het instrumentenpaneel niet werkt als de buitenverlichting is uitgeschakeld. Bij helder weer rij ik in de stad altijd zonder extra verlichting, dus het feit dat het mij opviel dat de verlichting van het instrumentenpaneel niet brandde (he, wat is het donker achter dat glas) zou een indicatie kunnen zijn dat het eerder wel gewerkt heeft. Graag zou ik advies willen krijgen over wat 'normaal' is bij dit type auto. Hartelijk dank alvast!

KatLive

Geplaatst door KatLive (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 208? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Indien u geen verlichting heeft ingeschakeld , heeft u natuurlijk ook geen instrumentenpaneel verlichting .
Is uw auto uitgerust met automatische dagrijverlichting , brand de instrumentenverlichting ook niet .
Deze werkt alleen bij ingeschakelde stads, dim of grootlicht .
Ik neem aan dat bij ingeschakelde verlichting het instrumentenpaneel wel werkt . Indien niet , bedieningsknop B enkele keren indrukken / vasthouden .

check

Beste antwoord, geplaatst door KatLive (0), 5 jaar geleden

Beste Rene,
Bedankt voor je reactie. Uiteindelijk is de Peugeot dealer waar ik mijn auto gekocht heb erachter gekomen dat ook bij uitgeschakelde verlichting het instrumentenpaneel verlicht hoort te zijn en ze hebben het dan ook vervangen. Ik heb een jaar garantie dus dit is kosteloos gebeurd. Groet, Kat

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Prima , mooi dat het is opgelost . Bedankt voor uw feedback .

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 208 of stel zelf een nieuwe vraag.