Peugeot 406: Buitentemperatuur loopt op.....

Bouwjaar: 2001

Hallo allemaal,
Ik heb een Peugeot 406 2.0 HDi uit 2001. In het dashboard zit een metertje waarop de buitentemperatuur wordt weergegeven. Gisteren liep de meter plotseling op tot meer dan 49 graden en nu zie ik alleen nog 2 streepjes. Het lastige is dat de airco daardoor van slag is en als een dolle gaat blazen. Wat zou er aan de hand zijn en kan ik dat zelf oplossen? Misschien iets met een sensor? Zo ja, waar zit die?
Alvast hartelijk dank.

René9514

Geplaatst door René9514 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

harry4203 (540) PRO, 19 jaar geleden

in de re buitenspiegel.

Walther11923 (0), 19 jaar geleden

Da's ook toevallig. heb precies hetzelfde sinds vandaag met een 406 HDI van 1999. Heb de sensor gevonden, maar gaat deze wel eens defekt? Hij reageert nog wel op rijden of stilstaan. loopt soms op tot boven 40 gr maar zakt weer naar 34 tijdens het rijden.

harry4203 (540) PRO, 19 jaar geleden

af en toe sneuveld er wel eens eentje, maar het is geen veel voorkomend probleem voor zover ik weet.

Walther11923 (0), 19 jaar geleden

Wat zou nog meer de oorzaak kunnen wezen? BSI?

René9514 (0), 19 jaar geleden

Ik heb er niet echt verstand van maar is het eenvoudig om de sensor te vervangen? En hoe krijg ik die spiegel open?
PS. Walther wat is BSI?

Walther11923 (0), 19 jaar geleden

Ik heb eerst de spiegelkap los gehaald(voorzichtig en niet achteroverbuigen!) Als je dan naar binnenkijkt zie je achterop het glas van de spiegel een ronde schijf zitten met een soort veer er omheen. Deze met een schroevendraaier iets lichten en dan de spiegel vanaf de spiegelkant eruit trekken (denk om de draden voor de verwarming) Nu zie je onderin het huis de sensor zitten met twee zwarte draden met een torx schroevendraaier kun je hem eruit halen. Maar je zult eerste een nieuwe moeten hebben want je kan er niets aan repareren. BSI is de regelcomputer voor alle bedieningzaken en zit meestal bij de zekeringenkast.

jos5955 (0), 19 jaar geleden

Mijn buitentemp meter in 406 loopt ook op. meestal is het buiten ca 55 graden. Hij geeft af en toe de juiste temp. Ik heb er verder geen last van ivm geen airco. Ben wel nieuwsgierig wat het probleem is. Ik heb tot nu toe mijn spiegel niet open durven maken omdat ik bang ben hem kapot te maken. Blijkbaar komt het probleem vaker voor met de buitentemp. meter.

René9514 (0), 19 jaar geleden

Ik ben er nog niet aan begonnen maar ik hou jullie op de hoogte. Ondertussen hoop ik dat iemand een ander idee van de oorzaak heeft...

Geert3481 (0), 19 jaar geleden

vandalen hebben mijn buiten spiegel met draden en al afgerukt. ik heb nu al een nieuwe buitenspiegel waarvan alles al terug werkt, maar de draden van de buitentemperatuur sensor zijn uitgetrokken tot binnen in mijn wagen (ook door de bundel draden die vanuit de deur binnenkomen onder het handschoenenkastje aan passagierskant). weet iemand waar ik mijn buitentemperatuur sensor binnen in mijn wagen moet aansluiten ?

harry4203 (540) PRO, 19 jaar geleden

als we ook over een nwe type 406 praten zitten de draden(nr6433 en6434) op een 12voudige beige stekker op de bsi. op positie 11en12.

Walther11923 (0), 19 jaar geleden

Gisteren een nieuwe sensor geplaatst en probleem is opgelost. Sensor kost ca. 17 euro. Maar denk wel om je spiegelglas met loshalen. Je kunt een een complete nieuwe spiegel met huis en sensor kopen, bij verschillende automaterialenzaken voor 54 ex. btw. drie schroeven, gekleurde kap overzetten en klaar.

Geert3481 (0), 19 jaar geleden

hallo harry,
dank voor de uitleg ivm de aansluitpunten van de buitentemperatuursensor. jammer genoeg heb ik de bedoelde connector niet gevonden. reden mijn peugeot 406 coupe is van 1997. weet u ook waar voor mijn oudere 406 de temperatuur sensor moet worden aangesloten ? de temperatuursensor zit in de rechter buitenspiegel. normaal zou naast de stekker voor diverse bewegingen van de spiegel een connector moeten zitten om de sensor aan te sluiten, maar die is er niet. ik heb alle draden tot in de scharnier van de deur gevolg (+-28 draden) en alle hebben een functie. ik ben ook gaan zoeken in de linker deur (chauffeur zijde) ook niets te vinden. ter info: aan cheuffeur zijde onder het stuur heb ik 1 grote ronde connector gevonden, aan passagiers zijde heb ik ook zo'n connector gevonden + nog een aantal rechthoekige 13 polige connectors.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum