Peugeot 307: bumper en inzetstukken onder achterlicht

Bouwjaar: 2003

Beste allemaal,

Vorige week reed iemand bij het achteruitrijden tegen mijn auto aan. Met als gevolg een deuk in het onderste stuk van de bumper en diepe krassen in het inzetstuk onder het achterlicht.
Ben naar een peugeot dealer gegaan met de vraag of het inzetstuk geschuurd kon worden en gespoten en de deuk aan de onderzijde op de e.a. manier er uit kon worden gehaald.
Dat kon niet, er moest een nieuwe bumper op en een nieuw inzetstuk.
De redenen daarvoor vond ik heel aannemelijk. Vandaag sprak mijn buurman mij aan over de schade. Toen ik hem vertelde wat de kosten waren wees hij nog net niet op zijn voorhoofd en toen ik hem ook nog vertelde dat ik korting had gehad rolde hij bijna in de goot van het lachen.
Nu begon mijn vertrouwen in dit garagebedrijf net weer wat terug te komen en had ik helemaal niet het gevoel dat ik belazerd werd. Doch volgens de buurman kon het inzetstuk gewoon eruit en geschuurd en gespoten worden en door de bumper warm te maken op de plaats van de indeuking de deuk er gewoon uitgetrokken worden. Kosten incl spuiten volgens hem hooguit 300,- euro.Terwijl ik ruim het dubbele moet betalen. Word ik nou genept of niet ? Als dat nl zo is dan moet ik toch echt eens serieus overwegen een andere garage te nemen.

Dezelfde buurman heeft die dag een lollige dag gehad. Hij vroeg ook of het knipperende airbaglampje in de peugeot 206 inmiddels al was opgelost. Ik vertelde hem dat het volgens de garage lag aan de stekkerverbinding onder de voorstoel en dat zij (ook weer met korting) een rechtstreekse doorverbinding wilde maken zodat het probleem was opgelost. Kosten 100 euro.De buurman vroeg me of ik beide auto's soms op 1 april liet repareren.

Jullie hebben er verstand van, ik niet. Dus geef eens advies, andere garage of klopt dit alles ?
met dank
tanja

de kroon

Geplaatst door de kroon (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

airbag lampje stekker doorsolderen, reken op een 50 euro bij de dealer.

complete bumper spuiten zal bij de meeste schadebedrijven kosten ong. 250,-.

het wordt volgens mij tijd voor een andere garage.

de kroon (0), 19 jaar geleden

Beste Arie,

Bedankt voor je antwoord. Is het uberhaupt mogelijk om uit een kunststofbumper een deuk te halen en een inzetstuk met diepe krassen te schuren en te spuiten (zoals mijn buurman beweerd)of zit je inderdaad vast aan een nieuwe. Ik moet voor de nieuwe bumper incl spuiten ¤689,- betalen.
Ik vind het echt dieptreurig dat mijn vertrouwen keer op keer zo beschaamd wordt. Wou dat ik eens een garage kon vinden waar ik mensen op hun woord kon geloven.
Alvast bedankt voor je antwoord.
groeten
tanja

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

wij hebben een mondeo van 94. Een nieuwe achterbumper incl de en monteren en spuiten kost ons ongeveer 600 euro. Omdat onze auto al wat ouder is ga ik zelf wel proberen te repareren en spuiten. Dat geld heb ik er niet voor over.

greefje (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is mogelijk om een kunstofbumper te repareren mits er geen vouwen (scherpe bochten) aanwezig zijn. Dan rekt kunstof uit en kun je dit dus ook nooit goed in de vorm terug buigen. Ik vindt het vreemd dat hier een oordeel over gegeven kan worden zonder dat men de bumper heeft gezien. De stekker onder de stoel doorverbinden zal +- 50 a 60 euro kosten excl btw en daarbij komt het gebruik van de testkast bij. Dan zul je rond de 100 euro uit komen. Je buurman denkt alleen aan een draadje doorverbinden en klaar, maar nu heb je hem de oorzaak al verteld. Als je dit goed wil doen zul je de stoel los moeten halen (meer werkruimte creeeren) dan doorsolderen en weer monteren. Het kan ook sneller maar dan is het de vraag of dit dan ook goed blijft. Hier geven ze dan ook garantie op. Kan je buurman het ook goed of alleen maar snel. 2keer snel is ook 1 keer goed. Of je vertrouwen nu beschaamt is durf ik niet te zeggen. Wanneer je buurman een autospuiter is zal hij hier een goed oordeel over kunnen geven. Is hij dat niet vraag ik me af waarom anderen hier zo lang voor moeten leren. Denk aan een ding anderen kunnen het altijd goedkoper maar deze staan altijd op de zijlijn.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

een kunstof bumper is te repareren, en een zo'n in zet stuk is prima te repareren en opnieuw te spuiten.

maar als het inzet er uit kan zal deze ook los te krijgen zijn.

ik blijf er bij , 700 euro voor een bumper + spuiten is en blijft een boel geld.

en kijk anders eens op de sloop om een bumper, kost daar ong. 100,- en laat hem spuiten en monteren zul je rond de 250,- kwijt zijn.

de kroon (0), 19 jaar geleden

Beste Arie, greefje, sjaak,

Bedankt voor jullie reacties.Ga vandaag eens een aantal peugeotgarages benaderen wat dit alles bij hen kost. Mocht het bij de anderen goedkoper zijn dan zal ik de garage waar ik nu ben geweest en dacht dat het allemaal wel goed zat, vragen om uitleg.
Fijne dag allemaal,
groeten
Tanja

greefje (0) PRO, 19 jaar geleden

succes tanja

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

Denk dat dat de goede methode is Tanja. Succes,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum