Peugeot 206 CC 2002: Cabriodak

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Goedemiddag,
Hopelijk kan iemand helpen en heeft u een antwoord voor de cabrio van mijn meissie.

De cabrio werkte perfect, open gedaan en lekker getourt samen, bij terug komst de auto geparkeerd en het dak weer dicht willen doen.

Het enige dat we horen als je de schakelaar bediend is een zoenemd servomotor geluid en de kap blijft openstaan, er gebeurt dus niets meer.

Waar kan ik het best beginnen omdat ik voorzichtig wil zijn dat de Electronica niet van slag raakt, ik lees een heleboel problemen waarbij de mensen hulp vragen alleen het probleem dat wij hebben vind ik niet terug op problemcar.

Hopelijk weet iemand de oplossing

Grt.John

Mozart216

Geplaatst door Mozart216 , lid sinds 4 jaar geleden

3 Reacties

harry4203 PRO, 2 weken geleden

Kijk een goed of je bij een bedieningscilinder geen olie ziet liggen. lijkt erop dat er te weinig olie in het systeem zit, wellicht agv een lekkage.

    De electronica raakt niet van slag hoor, in het ergste geval moet je het dak een keer handmatig open of dichtleggen.😉 - harry4203 PRO, 2 weken geleden
    Ahhh, heel erg bedankt voor je advies. Ik ga er morgenochtend naar kijken en hopelijk alleen verversen of bijvullen, indien het een lekkage is dan zou ik dit moeten verhelpen indien mogelijk. En heel erg bedankt voor de geruststelling over het dak handmatig dicht of open doen. Thanks mate - Mozart216, 2 weken geleden

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Waarschijnlijk een leiding of cilinder lek en daardoor teweinig olie in het systeem , gaat trouwens speciale olie in .

    Thanks, ik ga er morgen mee aan de slag - Mozart216, 2 weken geleden

harry4203 PRO, 2 weken geleden

Ler er op dat het systeem in principe onderhoudsvrij is.het vloeistofreservoir zit vast aan de pompmotor voor het dak welke in de kofferbak zit. er gaat speciale hydraulikvloeistof in.

    Dank je wel Harry, ik had het inderdaad al gelezen. Morgen zal ik zeker erop letten - Mozart216, 2 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 CC of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.