Peugeot 207 CC: Cabriodak gaat niet meer open

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Probleem is dat het cabriodak niet meer open gaat. Bij het bedienen van de knop komt er een piep en de melding "Mechanisme van het wegklapbaar dak defect" en "Bewegingsfase dak niet beëindigd" en het dak gaat dan niet open.
Als je deze handeling uitgevoerd hebt, dan kan de koffer niet meer open. Je moet dan eerst weer het dak sluiten (ondanks dat deze nog dicht is). Je hoort dan iets zoemen en bewegen in de koffer en er komt de normale melding "Bewegingsfase van het dak beëindigd". De koffer gaat dan weer open. Het lijkt er dus op dat het dak toch begonnen was met openen, ook al hoor je en zie je daar niets van.

Ik heb in de koffer bij de verschillende mechanismes gekeken of er iets kapot is en ook leidingen en kabels nagelopen, maar niets verdachts gevonden. Na de zekering (30A) eruit gehaald en weer erin gestoken te hebben werkte het dak weer een paar dagen (???), maar nu dus niet meer. Ik dacht eerst aan vuile contacten van de zekering, maar dat was het dus niet.

Ik heb de auto uitgelezen, maar er zijn geen storingen opgeslagen. De pomp van het dak lijkt te draaien. Tenminste, ik denk dat dit het zoemen is dat ik hoor als de kap sluit. Bij het proberen te openen is er niets te horen, alleen de piep van de melding. Ook de ramen gaan niet open. Normaal gaan eerst de ramen helemaal open voordat het dak open gaat. De ramen kunnen wel handmatig open gedaan worden. Ook als je de ramen eerst handmatig helemaal open doet gaat het dak niet open.

Het is niet de "rolgordijnbeveiliging" in de koffer. Als het rolgordijn niet uitgerold is, dan krijg je daar een melding over. Hetzelfde als je rijdend de kap probeert te openen.

Iemand een idee? Een bekend probleem?

Henry2910

Geplaatst door Henry2910 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henry2910 (0), 5 jaar geleden

Gisteravond nog even verder gekeken. Het olietankje voor het dak staat op het juiste niveau en de massa-aansluiting in de kofferbak heb ik schoongemaakt (adviespunten van vergelijkbare problemen). Maakt echter geen verschil. Bij het openen van het dak hoor je wel een relais klikken, maar er gebeurd verder niets. Ook de accu even losgehad, maar ook dit geeft geen verschil.
Heb ondertussen een afspraak gemaakt bij de dealer om uit te laten lezen.

Henry2910 (0), 5 jaar geleden

Vorige week de auto laten uitlezen en er kwamen een aantal storingen naar voren. Netjes een stapel papier met alle uitlezingen gekregen en toch een beetje geschrokken:
- F40A: Storing van de olieniveaumeter (was geen probleem was mij verteld)
- F5FF: Storing onverwacht resetten van de BSI (ook geen probleem)
- U1213: Storing in het signaal wagensnelheid dat het CAN-netwerk ontvangt van de elektronische eenheid ABS of ESP (ook geen probleem)
- P1641: Elektronische eenheid. Storing bij initialiseren van de verstuiverbank of storing draadbundel. Permanente storing
- P0266: Cilinder 2. Basisinstelling verstuiver buiten de tolerantie. Permanente storing
- P0409: EGR-klep. Klep in gesloten toestand geblokkeerd gedetecteerd bij inschakeling van de ECO-mode van de elektronische eenheid. Permanente storing
- P1162: EGR-klep. Klep in geopende toestand geblokkeerd gedetecteerd bij inschakeling van de ECO-mode van de elektronische eenheid. Interval

Dan waar het eigenlijk over gaat, het open dak:
- F89A: Interne storing van de klep van het hydraulisch regelorgaan of van het bedieningscircuit

De monteur kon niet 1-2-3 een veel voorkomende oorzaak bedenken en zou er zich in moeten gaan verdiepen. "Zou wel een zoekplaatje kunnen zijn". Iemand een idee in welke richting te zoeken?

Voor de andere storingen ga ik de EGR-klep demonteren en reinigen, als ik deze er tenminste uit krijg; zit erg vast! Ook eventueel toch een nieuwe 2de verstuiver al was deze bij het testen goed bevonden. Motor schokt af en toe.

Gublo20 (0), 4 jaar geleden

Beste Henry,
Exact hetzelfde probleem ondervonden met de Peugeot 207 CC bouwjaar 2010.
Begonnen ruim 1/2 jaar geleden.
De constatering van een gerenommeerde Peugeot dealer, pomp kapot, klopt uiteindelijk niet !
Het probleem zit in de ruitbedienning. Na heel lang zoeken en uitproberen heb ik de voorlopige oplossing. Want vermoedelijk zit het probleem in de computer die een verkeert signaal afgeeft.
De oplossing.
Ten eerste.. Beide ramen volledig openen.
Vervolgens het dak openen met de bedieningsknop.
Als het dak volledig open is knop loslaten.
Dus niet met de dakknop de ramen weer laten sluiten. De ramen kun je vervolgens sluiten met de normale raambediening.
Bij sluiten van het dak.
Weer eerst de ramen afzonderlijk volledig openen.
Dan het dak sluiten.
Deze dakproceduren volg ik nu al maanden zonder 1 enkele foutstoring.
Het zit hem dus puur in de raambediening.
Ik ga nog uitzoeken of het idd alleen aan de computer ligt.
Ben zeer benieuwd !
Laat maar wat weten.
Groet, Guilbert

els.wille@hotmail.be (0), 1 jaar geleden

Bij mij gaaan de ruiten naar beneden, koffer gaat open, en dan is het gedaan. Iemand deze ervaring..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.