Peugeot 207: Sport / Sneeuw stand automatische bak gelijktijdig aktief

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 5FS, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Ben in bezit van een Peugeot 207 automaat, bouwjaar 2010, km stand 95000
Tijdens optrekken en opschakelen vd automatische bak kreeg ik plotseling een melding ‘versn probleem’ in het display en tevens gingen de beide Sport&sneeuw indicators S en * gelijktijdig knipperen in het display van de toerenteller. Na te zijn gestopt en de motor uitgezet en weer gestart was het probleem (tijdelijk) opgelost. Daarna werkte de functies S en * van de automatische bak weer naar behoren, echter nooit gelijktijdig te selecteren natuurlijk.
Binnen 2000km heb ik dit nu 2 keer meegemaakt. Beide keren was het na langdurige regenval, vochtige omstandigheden dus. Wat kan hier het probleem zijn, schakel selektie mechanisme / sensor probleem?

Paul_206

Geplaatst door Paul_206 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik denk niet dat beide functies gelijktijdig actief waren tijdens het probleem.
Dit is gewoon een manier om je aandacht te trekken wanneer er een probleem is.
Zo snel mogelijk laten uitlezen want de foutcodes worden normaal nog wel even bewaard.
En er is ook nog altijd het logboek in de BSI waar alle foutcodes worden bewaard.
A.d.h.v. de uitgelezen foutcode(s) kun je gericht (laten) zoeken, dat scheelt een hoop gegis, tijd en geld.

Paul_206 (0), 5 jaar geleden

heb de computer inmiddels zelf uitgelezen met beperkte middelen, niet direct veel wijzer geworden. Kwam wel een optie tegen 'terugzetten naar fabrieksinstellingen', die heb ik uitgevoerd. Daarmee zijn denk ik ook de foutcodes gewist...? Sindsdien zo'n 500km gereden, fout is nog niet opgetreden. Ik verwacht niet dat dit de definitieve oplossing is geweest. Wachten op de volgende fout en dan idd gericht (laten) zoeken naar de werkelijke oorzaak, zal dan toch de lokale Peugeot-dealer worden met bijbehorende kosten.

Paul_206 (0), 5 jaar geleden

'reset naar fabrieksinstellingen' bleek idd niet de oplossing. Uiteindelijk laten uitlezen bij een Peugeot dealer en zij stelde een probleem vast binnenin de automatische bak, drukmodulatieklep (EVM) defect. Min of meer bekend probleem voor hun zei men. Deze is inmiddels vervangen en het probleem heeft zich nog niet meer voorgedaan, tot nu toe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.