Peugeot 206 2006: carterventilatie membraan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 8HZ, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 50

Bij deze motoren wil het membraan van de carterventilatie nog wel eens gaan lekken. Is nog niet kritisch, verbruik valt nog binnen de perken, maar wordt inmiddels wel iets meer dan gebruikelijk. Ook zie ik lekkagesporen vanuit de luchtbuis naar de turbo en start mijn auto altijd met een dikke blauwe rookwolk.

Ik kan welgeteld 1 filmpje vinden over het vervangen van dat ding, maar lijkt erop dat het de bedoeling is om hele kleppendeksel te vervangen. Iemand ervaring met vervangen van alleen membraan?

Motor heeft 390.000km gedraaid inmiddels.

JGC

Geplaatst door JGC , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Kan die überhaupt wel los vervangen worden , is deze los leverbaar ? voor zover is het compleet met kleppendeksel.

JGC, 5 maanden geleden

Als ik het filmpje begrijp verwarmen ze het ventiel, breken ze die af en plakken ze die later terug. Membraan is te krijgen op ebay of ali, niet op de reguliere onderdelensites.
Vandaar mijn vraag of iemand dat ooit professioneel heeft toegepast, behalve 1 filmpje en wat aanbod hier en daar vind ik er vrij weinig over.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.