Peugeot Boxer: Centrale deurvergrendeling Peugeot boxer.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI

Hallo. De schuifdeur kan wel open en dicht en blijft dat ook. Maar het probleem is het op op slot doen. Door een van de voordeuren op slot te doen, ging voorheen alles op slot. Om de boel toch op slot te doen moet ik eerst een van de voordeuren op slot draaien. Vervolgens moet ik de knop aan de binnenkant van de schuifdeur induwen en de deur dan van buiten dichtdoen. Om hem te openen moet ik aan de binnenkant weer de betreffende knop omhoog schuiven.Voorheen kon met de sleutel altijd het schuifdeurslot openen en sluiten.

De afstandbediening met de contactsleutel heeft heeft het nooit gedaan. Wanneer je via een van de voordeursloten de centale deurvergrendeling bedient, hoor je bij de schuifdeur wel iets gebeuren. Dat vind ik vreemd omdat nergens aan de schuifdeur een elecktrische toevoer zit.

De achterdeuren reageren wel goed op de centrale bediening via een van de voordeursloten

Ik vermoed dat er een mechanische verbinding tussen schuifdeurslot en de schuifknop aan de binnenkant het heeft begeven.

Omdat het om een kamper gaat welke mooi is afgetimmerd, wil ik graag eerst advies alvorens zomaar alles open te breken.

Ik heb dit probleeem ook al een paar dagen geleden ingevoerd, maar dat is verplaatst, er was ook een reaktie op maar daar kan ik niet bij komen.

Bedankt voor het meedenken, en veel sleutelplezier!
Han.

Han.

Geplaatst door Han. (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Toch zal er een electrische verbinding moeten zitten tussen schuifdeur-vergrendeling en "de rest"
Bij deze Boxer gaat dit d.m.v. contactstiftjes/pennetjes op de schuifdeur en contact-plaat. Kijk eens aan de ACHTERZIJDE en dan binnenzijde van de schuifdeur, dus t.h.v. het slotmechanisme.
Effe goed zoeke!

Han. (0), 13 jaar geleden

Hans Professional. Bedankt voor het snelle reageren. Ik heb intussen twee kontaktstiften in de deur en twee plaatjes in de carrosserie ontdekt, schoongemaakt, contactspray, toegevoegd. Maar het probleem blijft. Tijdens het bedienen van de voordeursloten met de sleutel open en dicht staat er even 12 V. tussen de plaatjes, en is er geluid in de schuifdeur. Bedankt voor de les! Han.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Han, dan gaat het er toch op uitdraaien dat je IN de schuifdeur moet zijn. Gezien het geluid in de schuifdeur (motortje bediening?) zou je bijna denken dat het bedienings-stangetje tussen dit motortje en mechanisme losgekomen is doordat er iets afgebroken is.
Het bedieningsmotortje zit aan het mechanisme aan de voorzijde van de schuifdeur, dus misschien kun je er bij komen door alleen de voorzijde van de deurbekleding los te nemen.

Sucses

Han. (0), 10 jaar geleden

Ik heb de schuifdeur opengemaakt en het slot er uitgehaald. Het motortje was kapot, kreeg wel spanning!
Nieuw slot gemonteerd.

Sorry voor het luie gedrag!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.