Peugeot 206: claxon werkt niet meer, herhaalde plaatsing,

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo, Net de auto opgehaald van de APK, claxson werk niet en de monteur kon het zo snel niet vinden. Ik heb afgesproken dat ik zelf op onderzoek ga. Ben electromonteur van beroep.
Heeft iemand een scham en/of een tip waar ik kan beginnen ?

Alvast bedankt, groet, peter


Er had al iemnad geantwoordt maar door de tijdelijke verwijdering van dit bericht gegevns kwijt. De airbak van het stuur kan ik er zo vanaf trekken ?

Het chassisnummer van de peugeot is: VF32DRFNF41877831 meldcode 7831

Alvast bedankt voor jullie reakties

retep999

Geplaatst door retep999 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als ik jou was zou ik beginnen met het verwijderen van de stuurkolom-kappen en daar de werking van het indruk-contact controleren. Er zit daar een zwarte stekker met 5 aansluitingen van de contactring. Aansluiting 4 (draadnummer 252 en volgens schema violet van kleur) is het signaaldraadje en aansluiting 5 (draadnummer MC20) is de massa. Cijfertjes staan klein op de stekker.
Vandaar gaat het signaaldraadje naar de BM34 = zekeringskast motorruimte in de 46 voudige zwarte stekker op plaatsje L2 en zou draadkleur violet kunnen zijn. Komt eruit in de 46V stekker op L5 als draadnummer 256 en waarschijnlijk grijs van kleur. Vandaar gaat deze draad rechtstreeks naar de claxon Rv in het front naast de radiateur. De massa van de claxon in de stekker kun je vast zelf wel controleren/meten met je kennis.

De draadkleuren zijn altijd een vraagteken bij peugeot, vandaar de voorzichtigheid met de kleuren

retep999 (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor de info, het is gelukt !!!! Alleen had deze 206 een andere stekkeraansluiting. 1 stuks oranje met 2 draden voor de airbag en 1 stuks grijs met twee draden geel/groen en wit voor de klaxson. Er zat geen sleepring in maar een lange flinterdunnen 4 aderige vlakkabel die vele malen gewikkeld was in een huis. Deze kabel was door. Dit was tevens de stroingsmelding van de airbag want die storingsmeling is nu ook weg (zie andere vraag)

Gelukkig kon ik in de buurt een gebruikte setje kopen. Bedankt voor de info ik was er erg mee geholpen !! en kan hem nu weer voor de APK aanbieden !

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Vreemd dat het schema weer niet klopt. Het schema was opgezocht aan hand van je opgegeven chassisnummer.

Gelukkig opgelost en bedankt voor je reactie.

retep999 (0), 13 jaar geleden

Hallo Hans,

deze peugeot hebben wij zelf uit duitsland ingevoerd, kan het daar door komen dat het schema afwijkt ?

Groet

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Had al gezien dat het een duitser betrof, en ook dat het om een CC gaat. Maakt voor schema op chassisnummer niet uit, dat is internationaal.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.