Peugeot 206: zoemend geluid bij de achterwielen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600 tdi

Probleem 1

Bij het achteruit rijden en draaien is er een ''klak'' geluid hoorbaar en voelbaar, de neus schud eventjes van links naar rechts,net alsof de wielen los zitten en terug op hun positie schieten. In de garage zei men dat het de remschijven waren die vastzaten. Heb deze laten vervangen maar het probleem is er nog steeds! Tijdens het rijden aan ongeveer 30km/u hoor je een tik, tik, tik geluid en een zacht gepiep die uit het rechter voorwiel komt. Iemand zei mij dat dit slijtage kan zijn aan de rollementen, zou dit ook de oorzaak kunnen zijn van dat ''klak'' geluid bij het achteruit rijden, rollement die loskomt?

Probleem 2

Vanaf 70km/u hoor je een zoemend geluid uit de koffer komen, het geluid die een machine ook maakt indien er op vrijvings elementen geen smeermiddel aanwezig is. Best irritant en luid! Dit is er gekomen toen vorig jaar mijn handrem vast zat. De vab is toen langs gekomen en heeft serieus zitten kloppen op de achteras om de rem los te krijgen. De garagist zei dat dit kon zijn door een slecht werkende rem die constant slipt, maar ik hoefde mij geen zorgen te maken...maar dat doe ik dus wel. Anderen zeggen dat het door kapotte rollementen komt, daardoor datje ook dat tikkende geluid hoort wanneer je traag rijd.
Iemand een idee wat dit kan zijn?

thks

Vermintje

Geplaatst door Vermintje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 13 jaar geleden

probleem 1
ga slingeren op een weg bij de betreffende snelheid
als je het ene keer wel hoorbaar is en andere keer niet dan is het de wiellager (daar zit rolelement in die versleten kan zijn)
qua klak geluid
voelen naar alle spellingen die je maar kunt bedenken
controleer ook allebei je veerpootlagers
dit omdat ze verdraaien en geluid daarvan ook kan komen
zelfde als je veerpoot ook controleren of deze nog heel is
deze punten snel doen ivm kapot rijden van de band door een kapote veer makkelijk is gebeurt
veerpootlager kun je mee doorrijden maar we hebben al gehad dat hierna de klant met een kapote schokbreker kwam (bij het lager kompleet afgebroken)

probleem 2
handremkabel inwendig vast waarschijnlijk in de winter vocht bevroren
vandaar in winter altijd in versnelling zetten
het geluid kan gecubte banden zijn
dit kun je voelen door met je hand over het loopoppervlakte te gaan
voel je dat er een schub effect op zit (ene kant op gaan lekker glad andere kant op en heel de tijd voel je het omhoog gaan)
dan is oplossing of voor naar achter te wisselen van de banden. even zullen ze trillen en bij lomp rijdgedrag wordt het snel beter
het allerbeste is nieuwe band monteren dan ben je er van beide af

caro71 (0), 13 jaar geleden

Het kunnen ook je wiellagers zijn.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.