Peugeot 406 coupé 2.0: compressie

Bouwjaar: 1999

Ik heb de compressie van de auto vandaag eens op laten meten. Opvallend: de compressie van links naar rechts loopt terug; de linkercilinder heeft nog (maar?) 8 bar en dan loopt het mooi symmetrisch terug naar de 4e cilinder, de kant van de distributie, die (nog maar?)6 bar heeft. Zou dit het probleem van de koude loop van deze auto kunnen verklaren? Wat denken jullie? Is het onrustbarend? Zijn deze waarden normaal voor een stand van 220 dkm?

mystudio

Geplaatst door mystudio (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jos5955 (0), 18 jaar geleden

Bij mij was de compressie op 200000 km rond de 8 dus volgens mij is dat wel normaal. Omdat de motor een raar geluid maakte heb ik hem volledig laten reviseren. na dit alles loopt de motor staionair nog steeds slecht zowel koud en warm.Ik denk dat je er nooit achter komt waarom je motor slecht stationair draait.(overigens moet de compressie volgens het boekje tussen 10 en 11 zitten)

mystudio (0), 18 jaar geleden

Hmmm, maar, is het verval naar 6 (de slechtste cilinder) dan niet verontrustend?

sel (0), 18 jaar geleden

mijn 406 1.8 (8 klepper) heeft compressie van 12 - 13 bar !
auto heeft 190k gelopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum