Peugeot 307: cruise controll werkt niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb hier een probleem waar ik 1,2,3 niet uitkom.
Ik ben bezig met een peugeot 307 van 2003. Deze auto loopt perfect. Zover als ik weet werkt alles, behalve de cruise controll. Vaak komt dit probleem voor als een van de microschakelaars kapot is. Ik heb de schakelaar van de koppeling omgewisseld met een andere 307 van 2003 waar de cruise controll wel van werkte. Ook de remschakelaar heb ik vervangen. Als laatste heb ik de schakelaar aan het stuurkolom omgewisseld. Ook dat hielp niet. Vervolgens heb ik een afspraak gemaakt bij de dealer. Daar hebben ze alles getest, maar kunnen geen oorzaak vinden. Wegens tijdgebrek hebben ze de zoektocht moeten staken. Ik zal een andere afspraak moeten maken, want het werkt nog steeds niet.
Is dit een bekend probleem, en heeft iemand een oplossing.
mvg.
J-p van Benthum

benth132

Geplaatst door benth132 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Toch gewoon eens uitlezen elke storing heeft tot gevolg dat in eerste instantie de cruise controle wordt uitgeschakeld,laat ze ook even in het storingsboekje in de BSI kijken.
Als de auto af fabriek niet was uitgerust met een cruisecontrole dan is de mogelijkheid aanwezig dat hij het na een update van de software van de motor of de BSI nooit meer zal doen

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Laat dan ook de telecodering van de motor ecu goed nakijken,daar gaat het nog wel eens fout. De 307 heeft o.a. een multiplex verbinding en geen draadverbinding zoals daar vaak staat na automatisch telecoderen.

J-W vd H (0), 16 jaar geleden

Mischien een stom antwoordt maar de cruise-control werkt slechts vanaf de 4e versnelling.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Heel goede opmerking J-W vd H. En dan ook nog eens alleen boven de 40 km/h.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

John-Paul , hoe is het nu met het probleem? Al eens aan de Diag geweest of nog niet?Daarin kun je eigenlijk alleen maar zien of alle voorwaarden die nodig zijn om de cruise controle te laten werken ook aanwezig zijn.
succes.

benth132 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Oldtimer,

Ja, de 307 is inderdaad naar de diag geweest, en daar hebben ze de bsi opnieuw moeten inleren.
Om de een of andere reden is de cruise-control uitgeschakelt in de bsi.
Hier kon ik achteraf dus toch zelf niks mee doen. Ze hebben eerst een code bij de importeur op moeten vragen, om in deze bsi te kunnen.
Maar hij doet het. Dus probleem is weg.

groeten

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.