Peugeot 207 CC: Dak werkt niet

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo ik heb een Peugeot 207 CC en heb het dak half geopend om alles te controleren en in te de rubbers in te vetten. Voordat ik goed bezig was zakte het dak plotseling helemaal de koffer in maar de achterklep bleef half geopend zoals het hoort.
Nadien wilde het dak niet meer openen of sluiten. telkens ik contact op zet komt de melding ' bewegingsfase dak niet beeindigd '
De koffer is inmiddels ook dicht gezakt en gesloten. Het netje is uitgetrokken dus in de goede werkingsstand. Telkens men de hendeltje van het dak beweegt hoort men wel een klik in de koffer , en de zekering is niet stuk.
Het verbindingstuk tussen koffer en achterzetel is naar beneden gezakt en kan men handmatig een beetje naar boven halen maar niet volledig zoals het zou staan wanneer dak geopend is.
Iemand een oplossing want is bitter koud om nu met open dak te rijden.
Mvg DeBoen

deboen

Geplaatst door deboen (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Het dak met de hand sluiten , omdat het dak zijn cycles niet heeft afgemaakt weet hij niet meer waar hij is .
In je instructieboekje staat ook hoe te handelen in dit soort situaties.
Gebruik anders even de zoek functie van dit forum , daar staat dacht ik ook de uitleg .
You tube geeft ook deze info , ik heb geen link ,

deboen (0), 7 jaar geleden

Bedankt Kaleido 1 maar van de 207cc staat niks in de boekje en op YouTube ook niet. maar van de 206cc vind men genoeg maar is jammer genoeg niet hetzelfde. Ik ben me ziek aan het zoeken maar nog steeds niks. hopeloos aan het worden.

robin yorean schuddeboom-1 (0), 5 jaar geleden

Hallo. Ik heb PRECIES hetzelfde probleem door PRECIES dezelfde oorzaak. Hoe is het uiteindelijk opgelost?

deboen (0), 5 jaar geleden

In de koffer onder reservewiel is een zwarte box. In de midden gaatje in voor inbussleutel. Beetje los draaien dan dak handmatig langzaam dicht doen. Als dak dicht is vooraan dak binnen kant zit een stop uitrekken en schroefje losdraaien dan schroef achter in de koffer vast draaien dan de schroef binnen vast draaien. Vanaf dan werkt dak normaal weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.