Peugeot 206 2001: dashboard lampjes geven storing aan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Afgelopen zomer deze Peugeot 206 uit 2001 gekocht. APK vervalt in 01/07/21. Na een tijdje rijden knipperde soms de volgende lampjes tegelijkertijd: stop lichtje op dashboard, handrem aangetrokken lampje en het oliepeil laag lampje. Naarmate de tijd vorderde bleef dit soms wel veel langer branden en soms wel een heel ritje. Dit is mn eerste auto en heeft niet al te veel geld gekost, maar hierdoor rij ik toch beetje in spanning. Uiteraard weet ik dat ik dit moet laten controleren, maar uit laksheid niet gedaan + veel geld uit geven aan deze auto wil ik niet. Als de lampjes branden rijdt de auto gewoon normaal zonder problemen verder en uit niks blijkt dat er een reden is dat de lampjes branden. Wellicht dat iemand mij kan adviseren aangezien ik verder vrijwel niks van auto's weet.

MargoW

Geplaatst door MargoW , lid sinds 10 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Ik mag aannemen dat je oliepeil en remolieniveau gecontroleerd hebt ?

mikey2006, 10 maanden geleden

Met deze lampjes sowieso niet doorrijden en olie eerst peilen!!
Waarschijnlijk heb jij een ander probleem, maar ik heb het ook al eens gehad met mijn 206 die ik 10 jaar geleden had, ook uit 2001.
Bij mij was de aftapplug onderin de carter losgekomen (hoe is nog steeds een raadsel) waardoor alle olie er serieus uit liep. Per direct gestopt en af laten slepen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.