Peugeot 106: dashboardverlichting

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Bij mijn peugeot 106 zijn een paar lampjes van het dashboard kapot nl. van het klokje en de brandstofmeter.Heeft iemand tips hoe deze zelf te vervangen?!

skinniechinook

Geplaatst door skinniechinook (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tiemen11425 (0), 16 jaar geleden

Hey,

Ik heb ook een 106 Diesel waarvan een paar dashboard lampjes kapot zijn en wil ze vervangen.
Ik heb het van het weekend geprobeerd en heel veel los gehaald maar ik kan de unit er niet uithalen en kan maar heel slecht bij kabels er achter.
Het lijkt alsof het stuur eraf moet...
Ik zou graag willen weten hoe jij het opgelost hebt!

Ik heb nog een vraag.
Ik las dat iemand een 106 XS had (=een luxere uitvoering) en dat hij ook verlichting had in het middenconsole waar de verwarming enzo zit.
Ik heb een 106 Accent 1.5 Diesel uit 1998 en ik heb daar nog nooit een lampje zien branden maar misschien is het die hele tijd kapot geweest?
Of heb jij daar ook geen verlichting?

Dank je wel!!!
Met Vriendelijke Groet, Tiemen Harte

BB071 (0), 16 jaar geleden

Stuur hoeft er in principe niet af. Onder de stuurkap zitten twee bouten die moet je losdraaien. Dan "valt" je stuur een stukje naar beneden. Vervolgens alle torxschroeven die je tegenkomt in de dashboardrand losdraaien. Vervolgens draai je ook de schroefjes van de klokkenwinkel los. Nu zit de tellerunit alleen nog vast aan de kilometertellerkabel, en 5 stekkertjes van verschillende afmetingen. Deze stekkers zitten met klemmetjes vast, een beetje voelen en proberen en ze komen los. Nu zit de unit alleen nog maar vast aan de kilometertellerkabel. Dit kan een probleem zijn als je wat dikkere handen hebt. Kantel de unit zo dat de rechterkant naar voren komt, dan met je hand erachter en voelen naar de kabel. Deze zit haaks in de unit, even twee klemmetjes aan de zijkant indrukken en je kunt 'm lostrekken. Nu kan je de hele unit uit het dashboard halen. Aan de achterzijde zitten de lampje. Vervang ze meteen allemaal, dan hoef je niet volgende maand weer de boel los te halen.

Succes..................

Groeten Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.