Peugeot 106: Peugeot 106 ACCENT 1.1 / Accu / Dynamo probleem = start niet mee

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 L

Beste Mensen,

Ik heb problemen met een Peugeot 106 uit 1994. Het probleem is dat hij niet wil starten, de accu lijkt leeg.

We hebben inmiddels een andere dynamo (sloop) en en nieuwe accu erop gezet. De auto wordt met startkabels gestart en zolang hij draait is het goed. Als de auto de volgende ochtend gestart wordt doet die het niet meer?

Wat kan er nog meer aan de hand zijn?

Bedankt!

tnk

Geplaatst door tnk (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Erik,

Heb je al iets gemeten, bijvoorbeeld welke spanning er op de polen van de accu staat als de motor draait, en wanneer die uitstaat? Met draaiende motor zou je ca. 13,5-14 moeten meten, en wanneer de motor even utstaat moet dat minder zijn, bijvoorbeeld 12,5 V. Wanneer de spanningen goed zijn: Je kunt dan de spanningsmeter op de accu zetten (motor uit) en dan starten en kijken wat je spanning doet. Als die verder onderuit gaat dan tot 9V is je accu kapot of wordt niet bijgeladen. Of ie wordt bijgeladen heb je in de eerste stap al gecontroleerd, dus zit er een fout in het bijladen van je accu (dynamo en randapparatuur zoals gelijkrichter)

dbv (0), 17 jaar geleden

Het feit dat de motor, gedurende lange tijd (1,5 uur)met stroomverbruikers aan blijft lopen, geeft al aan dat er word bijgeladen.Of de accu is niet goed of er is een lekstroom aanwezig. U kunt dit met een amperemeter meten.

succes
DBV

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.