Peugeot 106: o.a. smoorklep

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Sinds enkele maanden loopt mijn 106-je niet lekker. Als je het gaspedaal losliet en na uitrijden weer gas gaf, dan schokte hij(of zij). Na 15 minuten bij +/- 80 km per uur ging weleens het management lampje branden, dit ging kort even aan en uit, aan de auto merkte je niets op dat moment. Soms bij de koude start maakte de auto heel veel toeren, veel meer dan de automatishe choke zou moeten doen, dit was na een stukje rijden weer vrij snel over. Voor het stoplicht liep de moter niet 100 % stationair, maar de moter sloeg niet af.Dit probleem heb ik eerder gemeld op deze site en het zou de lampda sonde kunnen zijn, maar men adviseerde mij de computer uit te laten lezen. De auto reed dus wel redelijk goed, echter niet helemaal 100 % en dat vind ik gewoon niet prettig(onbetrouwbaar gevoel).

Vorige week donderdag de comp. uit laten lezen, maar de monteur kon de storing niet uitlezen, het kon van alles zijn zei hij, maar mijn klacht aanhorende was hij ervan overtuigd dat het de temperatuur sensor was(deze zit vlak onder de carberateur). Omdat deze niet zo heel prijzig was(23 euro), heb ik hem gelijk laten vervangen (totaal 53 euro). In de 1e instantie leek het goed, maar vrijdag begon na 10 minuten het management lampje als een gek te knipperen en de auto begon te stotteren en af te slaan, op het moment dat ik de koppeling intrapte sloeg hiij al af. Gelukkig startte hj wel weer, maar er valt niet meer met de auto te rijden. Vandaag weer geprobeerd, in het begin was de klacht weg en na een tijdje begon het weer. Monteur gebeld, nu denkt hij het dat het smoorklephuis is. Dat ding schijnt vrij kostbaar te zijn, dus voordat ik het laat vervangen, is iemand bekend met deze klacht. Hoe kan het dat als je een temp. sensor vervangt, deze klacht naar boven komt. Is het indrdaad dit smoorklep gegeuren, of is het wat anders?
Groet,

Paul.

peuchaud

Geplaatst door peuchaud (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

paul het smoorklep huis zou heel goed kunnen komt bij deze jaartallen regelmatig voor.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.