Peugeot 807: defecte ecu voor tweede maal

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Hebben een Peugeot 807 aangeschaft met een defecte ecu.....
Ecu vervangen en storing van de communicatiedraden van ecu naar bsi opgelost doormiddel van een nieuwe draad te trekken.
Nu konden we de nieuwe ecu inleren en de auto deed het weer, alleen niet voor lang...
Wilde namelijk de volgende ochtend de auto weer starten maar deze weigerde dienst..... Ik zag meteen dat het dezelfde storing betrof als de eerste keer en wederom de ecu defect.... (800 euro). Iemand een idee waardoor dit kan komen , ik kan moeilijk telkens een nieuwe ecu gaan proberen, want dat kost handen vol geld, heb nu besloten om de volledige kabelboom te gaan vervangen....
Maar heeft iemand anders een idee... het is natuurlijk zoek naar een speld in de hooiberg... Oh ja als de motor loopt en rijd dan komen er geen storingscodes voor in de ecu. Hij is gewoon plotsklaps in een keer weer defect gegaan zonder aanwijsbare reden....

Patje8412

Geplaatst door Patje8412 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (460) PRO, 15 jaar geleden

de enige reden die bij peugeot wel eens voorkomt waardoor een ebe sneuvelt is een slechte bobine. maar dan loopt ie meestal nog wel.weet je wel zeker dat de ebe stuk is, en dat ie niet om wat voor reden dan ook zijn sleutelcode kwijtraakt.

Patje8412 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zeker weten, heb geen communicatie met de ECU, BSI er brand zelfs geen motorstoringslampje meer, en alle spaningnen en massa's komen op de computer aan... Kan hem ook iniet uitlezen....

harry4203 (460) PRO, 15 jaar geleden

ik heb bij een 306hdi wel eens een min of meer soortgelijk probleem gehad, alleen daar ging niet de motorebe van stuk. deze auto sloeg zo nu en dan niet aan, en op dat moment brandde ook het motorlampje niet en kon je em niet uitlezen. hier is na VEEL zoekwerk uiteindelijk toch maar een nieuwe draadboom in gelegd waarna het probleem nooit meer is teruggekeerd. daarom twijfel ik ook een beetje of jouw computer wel echt suk is. als het motorlampje niet brandt betekent dit in principe dat je toch ergens spanning mist. springt ie ook niet aan als je hier en daar eens flink aan de bedrading rommelt, met name de stekkers op de ebe?

als de ebe echt stuk blijkt is het misschien raadzaam deze aan te bieden voor reparatie, misschien dat ze ook kunnen achterhalen waarom die stuk is gegaan. en kost waarschijnlijk minder dan 800 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.