Peugeot Bipper: defecte motor bipper

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel

ik heb een bipper met een defecte motor ( 14 hdi) ,de olie aanzuigbuis in het carter is gebroken waardoor het blok drooggelopen is met alle gevolgen van dien : krukas beschadigd , drijfstang krom , nokkenas ingelopen , klep krom , stoters defect , bovendien heeft de turbo ook behoorlijk speling dus ik denk dat een hele andere motor de beste optie is . op de motor kan ik echter geen motorcode vinden , ik had begrepen dat positie 6 t/m 8 van het chassisnr het motortype weergeven, dit zou dan een 8hs motor moeten zijn . ik kan op de sloop echter geen 8 hs motor vinden wel de 8hz en de 8ht . zijn deze motoren te gebruiken voor in mijn auto en wat moet er omgebouwd worden ?

jo1

Geplaatst door jo1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Bipper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 13 jaar geleden

Voor zover ik zo even weet is het enige verschil de software, misschien moet je ook even de injectoren wisselen.

jo1 (0), 11 jaar geleden

zo ,een blok uit een 206 ( 8ht ) ingebouwd ,deze liep direct zonder problemen.verder niks om hoeven te bouwen,stekkers insteken,slangen aansluiten en starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Bipper of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum