Peugeot Boxer: Demontage versnellingsbak

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 HDI

Hallo mensen.
Ik wil de koppelingsplaten met drukgroep vervangen, hier zit dus een trekkoppeling in dus haal je normaal de as van de gaffel er uit en dan is het zo gepiept.
Nu het volgende probleem de as zit muur vast is geen beweging in te krijgen, zit deze ergens geborgd of is er een andere oplossing voor?

alfarob

Geplaatst door alfarob (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Een "trek- koppeling" ?? As van de gaffel??
Bedoel je misschien dat je de koppelingscilinder niet gedemonteerd krijgt.?

Graag iets duidelijker je probleem omschrijven.

Gr.

harry4203 (415) PRO, 14 jaar geleden

het probleem is wel duidelijk hoor. er is speciaal gereedschap voor om de koppelingsas te verwijderen, maar ze kunnen idd genadeloos vast zitten.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Is duidelijk genoeg als je weet hoe het zit! De as zou er inderdaad zo uit moeten. Zit er op de kop van de as een schroefdraad gat? Dacht dat hier een speciaal trekkertje voor was. Het lijkt er op dat de as vastgeroest zit op de gaffel.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

We zijn het weer eens gloeiend eens Harry (lol)

alfarob (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=hans4074]Is duidelijk genoeg als je weet hoe het zit! De as zou er inderdaad zo uit moeten. Zit er op de kop van de as een schroefdraad gat? Dacht dat hier een speciaal trekkertje voor was. Het lijkt er op dat de as vastgeroest zit op de gaffel.[/quote]
Nee ik heb geen schroefdraad kunnen ontdekken en het rare is dat ik ook geen roest op de as kan ontdekken, ik heb het druklager er nu dus uit getrokken omdat ik het van binnen uit wilde proberen maar er is geen beweging in te krijgen ook niet gedraaid dmv een griptang. Het lijkt wel als of er ergens een borging zit die ik over het hoofd heb gezien.
Het is wel weer fijn had beloofd om het even tussen door te doen, ik had geschat een uurtje of 3 werk nou dus niet.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Kun je het chassisnummer hier plaatsen of anders even naar privé mailen?

alfarob (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb ze je gestuurd per PB.

alfarob (0) PRO, 14 jaar geleden

O ja Hans er zit geen schroefdraad in maar de kop van de pen/as heeft een sleuf rondom.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

reactie terug is onderweegs

alfarob (0) PRO, 14 jaar geleden

Oke Hans dank je wel ik ga het proberen dan maar met iets meer kracht, wordt vervolgd.

alfarob (0) PRO, 14 jaar geleden

Hans ik heb de as eruit, wel niet zoals het hoort maarja had een sleutelgemeekt om in de groef te trekken maar geen beweging ook warm niet. Heb aan de andere zijde van het koppelingshuis klein gaatje beboord en daarna met een drijver hem eruit geslagen(koste zeer veel kracht was gemonteerd met locktyde fijn zulke collega`s

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Goed zo!

D-CARS (0) PRO, 14 jaar geleden

je kunt ook langs gaatje onderkant de bouten van drukgroep los draaien en zo alles er uit halen.boite eronderuit dan heb je meer plaats om aan de vastzittende pen te werken.bij de modellen met gaatje in de pen zit de pen in plastieke bus(gaan beter los)zonder gaatje zit de pen in het alu huis en die kunnen godvxxxx vastzitten.grtz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum