Peugeot 206 2005: Demonteren binnen paneel

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

De auto is een driedeurs, hatchback.
Ik wil de binnen paneel (zie foto) bij de achterbank even demonteren zonder te beschadigen. Moet naar boven of..?? getrokken worden?
En wil ook lampjes vervangen bij de ventilatie knoppen . Achter de draai knoppen zie ik geen schroeven zoals vaak bij andere auto's.
Hoe kan ik dit doen zonder beschadigingen? Dus lampjes vervangen.

Viber

Geplaatst door Viber (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 3 jaar geleden

De zitting van de achterbank is toch opklapbaar? Achterzijde van de zitting omhoog trekken, scharniert op de voorzijde. Om de lampjes in het paneel te vernieuwen moet je het bedienings paneel splitsen. Eerst het sierpaneel bovenop (waar t klokje zit) lostrekken (zit geklikt) dan zie je 2 torxschroefjes waarmee het onderste sierdeel mee vastzit. Radio eruit. Schroefjes eruit en sier-rand lostrekken. Nu kun je bij de 4 schroefjes waarmee kachel-paneel vastzit. 4 schroefjes eruit. Kachel-paneel naar achteren los drukken, kantelen en dan begint de lol om het paneel te splitsen....het zwarte en witte gedeelte uit elkaar te krijgen. Het schuifknopje van circulatie moet er eerst afgewipt worden. Als je het paneel gesplitst hebt, kom je bij de lampjes. Knopjes airco en achterruit verwarming vallen eruit. De draaiknoppen blijven zitten in het zwarte deel, maar moeten bij terugzetten in dezelfde stand blijven. Succes! K vond/k vind het nog steeds een ape-werk!

    Ja, de zitting kan ik wegklappen maar behalve de bout van de gordel hoe zit dat paneel vast? Gewoon recht opgedrukt? Ik wil het niet kapot maken. - Viber (0), 3 jaar geleden

hans4074 (0) PRO, 3 jaar geleden

Ohw ja....het probleem zit m in de bedienings kabels die eraan zitten, waardoor de bewegingsvrijheid van het paneel erg beperkt is. Je kunt ervoor kiezen de kabels los te maken, maar om ze daarna weer terug vast te krijgen is helemaal ondoenlijk. :-)

    Best veel werk voor de lampjes van de kachel-paneel als alles aan de binnenkant vastzit. Ik neem aan dat dit ook bij de kilometerteller ook zo is, vast aan de achterkant. Leuke klus voor de weekend.
    Bij mijn (vorige) 306 heb de hele dashboard los moeten maken om de kapotte verwarming radiateur te vervangen. - Viber (0), 3 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door hans4074 (0) PRO, 3 jaar geleden

Je moet het kachel- bediengspaneel splitsen en de 3 steeklampjes uit de fitting trekken en vernieuwen. Succes!

Viber (0), 3 jaar geleden

Het is gelukt, dankjewel Hans !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum