Peugeot 206 2003: koelsysteem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo.ik had vandaag een middel gebruikt om lekkages aan pakkingen te dichten in het koelsysteem.Heb het middel in het koelwater gedaan en de thermostaat verwijderd .De auto heeft zeker 45 minuten stationair gedraaid zonder problemen.Naderhand het koelwater afgetapt en een nieuwe thermostaat geplaatst nu heb ik het probleem dat de temperatuur snel oploopt en het koelwater onder enorme druk staat.Weet iemand waar ik moet ontluchten ik heb op de kachelslang al ontlucht maar zie voor de rest geen andere ontluchtinsnipperls,wie kan mij helpen?

retep67

Geplaatst door retep67 , lid sinds 8 maanden geleden

2 Reacties

hans4074 PRO, 8 maanden geleden

Zucht......😖. Er zit op het thermostaathuis ook nog een ontluchtingsnippel. Koelsysteem vullen, beide nippels open en weer sluiten als er koelvloeistof uitloopt. Hierbij de motor NIET laten lopen. Daarna motor warm laten lopen en dan maar hopen dat de rotzooi de boel niet verstopt heeft zoals de kachel radiateur.

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Jammer dat je de goedkope duurkoop weg bewandelt , ontluchten op de kachelslang en radiateur en op het thermostaathuis , thermostaat zit er op de juiste wijze in , ontluchtingsgaatje boven.
Het middel dat je er in gegooid hebt kan ook voor verstopping in je koelsysteem zorgen en daarom dat je nu problemen hebt , zeg niet dat het zo is , maar kan wel.
Waar had je lekkage ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.