Peugeot 305: Demonteren/Afstellen handrem 306 XSI

Bouwjaar: 1994, Motorcode: 2.0i 8v

Goede dag,

Ben er achter gekomen dat de als ik de handrem aantrek de linkerkant niet werkt.

Waar kan ik de handremkabel aantrekken/afstellen, kan niks zien bij de handrem. IK zie de kabels wel ergens in de carroserie gaan.

Wie kan me helpen?

MvG

Jeroen Breuer

jeroenbreuer

Geplaatst door jeroenbreuer (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 305? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Volgens mij heeft de Xsi schijfremmen achter.........? Dat betekent dan dat er een zelfstelinrichting zit in de remtang voor de handrem. Conclusie dus: remtang linksachter repareren of vervangen.

Gr.

jeroenbreuer (0), 15 jaar geleden

Is zoiets goed zelf te doen? Want hij heeft schrijven achter.

harry4203 (430) PRO, 15 jaar geleden

ik zou eerst eens kijken of het hevel op de remtang wel beweegt als je de handrem aantrekt, misschien is er wel gewoon een kabel stuk. dit komt aanzienlijk vaker voor dan de remtang. om binnen bij de kabels te komen moet je eerst de middenconsole uitbouwen.

jeroenbreuer (0), 15 jaar geleden

[quote=harry4203]ik zou eerst eens kijken of het hevel op de remtang wel beweegt als je de handrem aantrekt, misschien is er wel gewoon een kabel stuk. dit komt aanzienlijk vaker voor dan de remtang. om binnen bij de kabels te komen moet je eerst de middenconsole uitbouwen.[/quote]
Dat is dus het vage..

Bij mij zit er een klein vakje net achter de handrem... die eruit gehaald.. Maar zag niks wat ik open kon maken alleen 2 kopere bouten. Dacht M8.

Maar is dat een service luikje?

Kijk ik straks nog ff!

Bijvoorbaat bedankt!

mvg

Jeroen

jeroenbreuer (0), 15 jaar geleden

Heb net gekeken, liet m'n maat de handrem aan trekken en de ik zag de "hevel" onder auto gewoon bewegen. Maar de recht draaide wel verder dus ik denk dat de kabel straker moet.

harry4203 (430) PRO, 15 jaar geleden

beide kabels komen onder de middenconsole (deels onder de vloerbekleding) bij elkaar in een stalen strip welke dmv een afstelbare kabel aan de handrem vastzit. je kunt dus niet li en re apart afstellen. het kan heel goed dat de li kabel vastzit(meestal onder de auto wel zichtbaar aan een beschadigde buitenkabel). het natuurlijk ook gewoon dat idd de remtang stuk is, maar dan moet je eigenlijk de kabel ff loswippen en voelen wat de handrem doet als je de hevel van de remtang beweegt.

jeroenbreuer (0), 15 jaar geleden

Vandaag het middenconsole er afgehad. Heb die afstel bout gevonden.

De linker kabel kon je er zo uithalen dus heb de boel aangedraait.

Weet alleen niet of dit de oplossing is ben hier wel een heuvel opgereden met veel stoplichten maar had helaas alles groen !
Mij Pa had me vertelt dat de zuigertjes achter door hem vervangen zijn toen de wagen nog van mijn broer was. Zou het wat uitmaken als ik die kant nog eens goed ontlucht?

MvG

Jeroen

jeroenbreuer (0), 15 jaar geleden

Heb hem naar de garage gebracht, conclusie... remtang vervangen. Nu was de prijs die ze me boden in Duitsland schandalig hoog zodat ik het gewoon weer in mijn eigen tijd geregelen als ik in NL ben.

Maar kent er iemand een bedrijf in NL die gereviseerde remtangen verkoopt, liefst met een website waar je kan bestellen..
Heb autopartsonline.nl al gevonden maar er moeten er toch meer zijn?

Bijvoorbaat bedankt!

MvG

Jeroen

jeroenbreuer (0), 15 jaar geleden

Mijn "handrem-probleem" is opgelost!

Er bleek een remblok niet goed te zitten :S! Het blokje zat niet in de daarvoor bestemde uitsparing in de zuiger!

Vandaag overigens mijn auto APK laten keuren uiteraard zonder noemenswaardige problemen !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 305 of stel zelf een nieuwe vraag.