Peugeot 308 2008: Deuren gaan niet op slot

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Dag allen,

Ik heb een vaag probleem met mijn Peugeot 308 en ik hoop dat jullie mij met jullie kennis en expertise verder kunnen helpen.

De deuren van mijn 308 gaan van buitenaf niet meer op slot. Niet met de afstandsbediening, m’n sleutel of m’n reservesleutel. Als ik wegrijdt dan gaan bij vertrek de deuren wel automatisch op slot (na 10km/h) en bij het openen van de deuren knipperen de knipperlichten ook gewoon.

De laatste dagen lukte het al steeds minder om via de afstandsbediening van de centrale deurvergrendeling de deuren te openen en sluiten. Als ik op sluiten drukte, sprongen de deuren direct weer open. Na ongeveer 20 seconden sprong de auto dan automatisch op slot en hierbij gingen alle deuren dicht en de knipperlichten af.

Doordat de auto van binnenuit wel op slot kan en eerst ook automatisch op slot schoot na 20 seconden leek het mij geen mechanisch probleem. Maar nu het slot niks meer doet als ik de afstandbediening of de sleutel gebruik, begin ik wel te twijfelen.

Is er iemand die het probleem herkent?

RM-206

Geplaatst door RM-206 , lid sinds 5 jaar geleden

4 Reacties

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

Kun je het chassisnummer eens plaatsen?

RM-206, 3 maanden geleden

Ja hoor, het nummer is: VF34C5FWC55100186

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

Net even gekeken op chassisnummer. Er zijn geen specifieke mededelingen over dit probleem. Er is wél een mededeling over de sloten/slotmechaniek, maar dan werkt er 1 slot niet. In jou geval werkt het hele systeem niet.
Toch het advies om hiermee naar een dealer te gaan. K weet niet of uitlezen duidelijk geeft, maar de dealer kan m.b.v. hun diagnose apparatuur ook kijken wat het systeem doet zoals signalen e.d.

RM-206, 3 maanden geleden

Bedankt voor het meedenken @hans4074. Ik had gehoopt dat het een makkelijk te herkennen probleem zou zijn, maar helaas. Dat wordt binnenkort een afspraak bij de dealer voor een diagnose.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.