Peugeot 407: Dimlichten doen het niet

Bouwjaar: 2005

Beste,

Wie weet een oplossing voor het volgende euvel: In eens doet het dimlicht het niet meer, alle ander verlichting werkt wel. De auto geeft geen storing en ook de auto opnieuw starten helpt niet. Het maakt ook niet uit of ik de optie automatische verlichting uitschakel en het via de schakelaar aan het stuur probeer. Ik weet dat de auto soms een massa probleem heeft bij de achterlichten waardoor hij allerlei storingen aangeeft die er niet zijn. Hier had de auto een paar dagen geleden last van maar ten tijde van het uitvallen niet. Zou het hiermee te maken kunnen hebben of moet ik ergens anders aan denken.

het gaat om een peugeot 407 2.0 benzine uit 2005

Alvast bedankt voor de input!

o.p.

Geplaatst door o.p. (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

hellbat (0) PRO, 8 jaar geleden

Heb je de lampjes al gecontroleerd ??????

o.p. (0), 8 jaar geleden

Beste Hellbat, ik ga morgen even kijken ik heb uit naïviteit de lampjes niet gecontroleerd, die zouden het dan allebei in eens uit het niets niet meer moeten doen. Maar ik ben met je eens dat ie die eerst moet uitsluiten. Ik ga er toch alvast vanuit dat dat het niet is dus mocht je meer ideeën hebben dan hoor ik het graag, dan kan ik een keer de hele boel aflopen. Thnx en nog feestelijke dagen!

hellbat (0) PRO, 8 jaar geleden

Je zou niet de eerste zijn die al een aantal weken met 1 pitje rondrijd, en nu de tweede kapot gaan ineens in paniek raakt.
Controleer de pitjes, mocht er 1 dusdanig defect zijn dat hij inwendig gesmolten is, kan er ook nog een zekering uitliggen.

Als je deze controle's hebt uitgevoerd, kun je je met recht weer melden, anders graag de uitkomst melden.

Groeten, en fijne dagen,
Marcel

o.p. (0), 8 jaar geleden

Beste Marcel,

Ik heb inmiddels de lampjes vervangen en ook de zekeringen gecontroleerd ( hierbij wel de opmerking dat er niet een eenduidige zekering is voor de dimlichten laat staat rijverlichting). Dit is allemaal goed. Ik heb op de stekker van het dimlicht 11,27 V gemeten, dit is op beide stekkers gelijk. Deze zijn ook doorgelust naar de stadslichten die wel branden. Zou het een massa probleem kunnen zijn? ik weet de de achterlichtunits vaak een massa probleem hebben maar alle ander verlichting werkt wel. Ben benieuwd naar jullie inzichten.

Alvast bedankt!

hellbat (0) PRO, 8 jaar geleden

hoe heb je gemeten, met een multimeter ??? waar heb je dan de zwarte pen op gehad ????

Als het een massaprobleem is, meet dan met de multimeter op de massapen van de koplampstekker, en de andere pen op accu- ( Min)pool.
Indien het een massaprobleem is, meet je hier dan een spanning van 12 volt. Normaal zou deze nagenoeg 0 moeten zijn. ( Let op dat je tijdens deze meting de verlichting wel ingeschakeld hebt, en alle stekkers aangesloten.)

o.p. (0), 8 jaar geleden

Heb gemeten met een multimeter, heb de pennen er op beide polen opgehad, bij de een meet ik dan een - waarde die het zelfde is als ik de pennen omdraai.Ik heb ook een meting gedaan zoals jij hebt voorgesteld, ik meet 40mv, als ik de stadlichten meet op de stekker meet ik wel 14v en op de dimlichten echter de 11,27 volt. Ik vermoed dat dit te laag is. Gelet dat er niet een zekering is die stuk is en het erop lijkt dat de verlicht word aangestuurd door een computer vermoed ik dat daar het euvel in zit. Mocht er toch nog ander inzichten komen dan houd ik mij warm aanbevolen

hellbat (0) PRO, 8 jaar geleden

Op 11,27 volt moet de lamp gewoon licht kunnen geven. Ik durf te wedden dat je deze meting niet hebt uitgevoerd met aangesloten stekker.

o.p. (0), 8 jaar geleden

Het klopt inderdaad dat dat gemeten is op een losse stekker. Met grote schaamte moet ik jullie vertellen dat ik alle bovenstaande meting en lampen wissel heb gedaan bij het grootlicht...........nadat ik toch maar eens in de handleiding ging snuffellen kwam ik tot de conclusie dat de verkeerde verlichting aan het controleren was. Het bleek inderdaad 2 kapotte lampjes te zijn........... Ik wil graag de drank de schuld geven maar het is de man die het erin goot. Hartelijk dank voor al jullie suggesties en nog een goede jaarwissel !

hellbat (0) PRO, 8 jaar geleden

Hahaha, PROOST !!!!!

Op de goeie afloop.
Blij dat het toch opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.