Peugeot Expert: distributieriem

Bouwjaar: 2005

Hallo daar,
Mijn bijna nieuwe Peugeot Expert benzine(2.0/16) met 2500 km op de klok draait bij het starten in de soep, kleppen in de zuigers.
Distributieriem is vermoedelijk door bevriezing van water versprongen.
Kleppen zijn vervangen, auto is dus gerepareerd in de garantie maar ik vrees meer gevolgschade met name bij nokkenassen en lagers.
Wie heeft soortgelijke ervaring?
Bye, Jules.


julesah

Geplaatst door julesah (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Monkey (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Jules,
De fabrieksgarantie is twee jaar. Als er problemen zijn tengevolge van de versprongen distributie komen die binnen de garantie wel naar boven.

julesah (0), 19 jaar geleden

Beste Peugeot rijders,
Volgens ingewijden is gebleken dat de motorcompartiment afdichting van de nieuwe series Expert/807 gebreken vertoont en dat daarom water op plaatsen als de distributie kan komen. Bij vorst loopt de boel dan in de soep. In dit geval dient volgens mij Peugeot voor een nieuwe motor of auto te zorgen.
Bye, Jules.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum