Peugeot Expert: lichte koppelingsbediening

Bouwjaar: 2001

een klant van ons heeft om medische redenen een lichter te bedienen koppeling nodig, ik zelf zat te denken aan een vacuumondersteunde (nissan patrol b.v.)
Heeft iemand nog andere suggesties?

bvd.

SWONNIE

Geplaatst door SWONNIE (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

is een automaat geen betere optie!

paul,

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Informeer eens bij een aanpassingsbedrijf.Deze hebben de gekste mogelijkheden om eea aan te passen.Medische redenen komen soms ook nog voor vergoeding in aanmerking.

robin10111 (0), 18 jaar geleden

heb je al eens de gelegenheid gehad om het koppelingspedaal van een zware vrachtwagen in te drukken? verbazendwekkend licht.
als je wat inbouwruimte kan vinden waar de druklagervork aangestuurd wordt dan is technisch misschien het volgende mogelijk:bouw de bekrachtigde koppelingspomp van een lichte vrachtwagen in.er zijn 12v-aangedreven compressoren in de handel
die de luchtdrukvoorziening dient te verzorgen.er wordt een voorraad perslucht opgeslagen in een reservoir,deze wordt min of meer constant gehouden door een drukregelventiel.
vanaf het pedaal stuur je een hoeveelheid (rem)vloeistof naar de pomp,het signaal dat daar aankomt activeert de persluchtcilinder.
ik heb het al enkele malen in kleinere vrachtwagens aangepast,maar daar was reeds de persluchtvoorziening aanwezig.
het spreekt natuurlijk voor zich dat de slaglengte van de pomp correct moet zijn ivm. volledig ontkoppelen-koppelen
rekening houdend met de slijtage van de schijf
veel plezier
grtn robin

Enting (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je het koppelingspedaal kunt verlengen wordt hij ook lichter te bedienen en in de handel is voor personenauto's ook iets te krijgen "klick and go", denk leverbaar via automaterialenzaak, systeem is niet verschrikkelijk duur en redelijk makkelijk aan te sluiten/in te bouwen. Je klant krijgt dan een knop op de versnellingspook en hoeft de hele koppeling niet meer met zijn voeten te bedienen, ook als de rem aangeraakt wordt ontkoppeld hij.

Succes

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Met dat "click 'n go" heb ik weinig positieve ervaring, dat raad ik je dus af!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.