Peugeot 307: Distributieriem montage vragen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI 66kW

Ik heb dit weekend een distributieriem van een peugeot 307SW HDi vervangen alleen ik weet niet meer hoe die spanrol zat gemonteerd moet je hem naar de krukas toe spannen of naar de nokkenas toe? Kwa afstand maakt het niet veel uit. Ik heb hem naar de krukas toe gespannen (dus naar onderen) ik hoop dat ik dit goed heb gedaan. Wat ik ook niet weet is of die bouten van de spanrol en looprol met loctite geborgd moeten worden. Daarnaast zat er groene koelvloeistof in het systeem maar ik heb hem gewoon met blauwe bijgevuld dit kan volgens mij ook geen kwaad, alhoewel er in het boekje een verplichte koelvloeistof voorgeschreven staat.
Ik hoop snel reacties van jullie te ontvangen!

tito1984

Geplaatst door tito1984 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (315) PRO, 15 jaar geleden

de rol moet linksom worden gespannen. loctite zit er af fabriek niet aan, dus hoeft nu ook niet.(zou ik ihv vragen voor je de boel monteerd). de kleur van de koelvl zegt niet zoveel, maar zou wel de voorgeschreven samenstelling erin doen.

tito1984 (0) PRO, 15 jaar geleden

bedankt voor je snelle reactie! Zover ik weet mag je alleen de LongLife koelvloeistof niet mengen met de normale en LongLife ken ik alleen als met een rode kleur kun je dat misschien bevestigen?

harry4203 (315) PRO, 15 jaar geleden

peugeot longlife is blauw. je mag de longlifevloeistof gewoon mengen met vloeistof met dezelfde samenstelling.

tito1984 (0) PRO, 15 jaar geleden

ok mijn sw is van 2003 zit daar nog geen longlife in dan? Want de oorspronkelijke kleur was groen...Ook heb ik nog een vraag over de excentrische spanrol die ik gemonteerd heb. Naast het gat (die je over de cilinder zet waar de bout in gaat) zit nog een klein gaatje ik dacht misschien moet die ergens in het motorblok over een nokje vallen maar dit kont ik niet vinden. klopt het dat dit een loos gaatje is?

harry4203 (315) PRO, 15 jaar geleden

jawel, maar die kleur is volgens mij ook wel eens veranderd. ik weet niet of je het vierkantje bedoelt om em te spannen, maar er hoeft iig niks in een uitsparing oid te vallen.

tito1984 (0) PRO, 15 jaar geleden

bedankt voor je snelle reacties! Ik ben nu weer compleet geholpen...dit is voor mij weer 6jaar geleden allemaal dat ik dit eerder heb gedaan, ik doe tegenwoordig meer met motoren die een tandwieloverbrenging hebben als distributie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.