Peugeot 307: Diverse (elektronica) problemen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 - 16V

Hallo iedereen,

Bij deze wil ik jullie een drietal problemen voorleggen die ik sinds kort ervaar bij mijn 307 SW (1.6 - 16V, 2006).

Probleem 1; wanneer ik het rechter knipperlicht aanzet en vervolgens naar rechts draai en vervolgens terug draai naar het "nul" punt dan wordt het linker knipper licht automatisch aangezet, maw het lijkt erop dat het mechanisme van de knipperlicht hendel door slaat

Probleem 2; wanneer ik mijn dim licht aan of uitzet dan zit er met kleine regelmaat een vertraging in , dwz, schakelaar staat op dim licht aan en een paar seconden later springt het dimlicht pas aan en vice versa, lichtschakelaar zet ik uit en vervolgens een paar seconden later gaat het licht pas daadwerkelijk uit.

Probleem 3; het gebeurd onregelmatig dat ik mijn deuren niet kan openen met de afstandsbediening, het batterijtje heb ik al vervangen, accu van de auto is ook al vervangen (bij mijn buurman was dit het probleem dat zijn deuren niet meer open gingen, alleen dit was bij mij niet de oplossing), verder heb ik het idee dat het niet aan de afstandsbediening zelf ligt omdat ik af en toe wel de deuren kan openen namelijk.

Nu heb ik al (flink) wat gezocht en gelezen op het wereld wijde web en het een en ander wijst erop dat het aan de com2000 zou liggen.
Alleen kan iemand mij hier uitsluitsel over geven of het ook daadwerkelijk de com2000 is die aan het overlijden is.
Ik vraag dat omdat het een nogal een duur item is wat ik moet gaan vervangen. En is dit ook zelf te doen (heb geen esp en heb ervaring met sturen en airbags demonteren)?
Als het zelf te vervangen is moeten er dan nog dingen geprogrammeerd worden (lees: sleutels?)

Misschien heeft iemand hier ervaring met 1 of meerdere van bovenstaande problemen en kan die mij wat verder helpen? Ik hoor het graag.

Groeten,

Erik

Erikske78

Geplaatst door Erikske78 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Probleem 1 en 2 zijn 100% com 2000.
of deze te vervangen is zelf tja. ..
je moet wel voorzichtig en nauwkeurig te werk gaan, stuur airbag verwijderen dmv van 2 kleine gaten achter op het stuur. 2xtorx 20 van de het kolom kap verwijderen.
Stuur zelf met torx55 zit muurvast! Dan kabels los uit de com 2000 4x stekkers,
m6 los en borgklip. Tadaa je hebt hem los.
je hoeft niks in te leren zoals je geen esp hebt.
succesvolle operatie
gr jw

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Inmiddels al opgelost?

Erikske78 (0), 9 jaar geleden

Nog niet, maar afspraak is inmiddels wel gemaakt voor het vervangen van de com2000.

Ben benieuwd.

Groeten, Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.