Peugeot 307: schakelt opeens heel moeizaam of helemaal niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v xt

Hallo beste mensen,

Heb hier een Peugeot die opeens en vanuit het niets, niet meer schakelt zoals het hoort.
Ik reed op de snelweg en bij de afrit wou ik terugschakelen maar dat ging niet...in geen een versnelling. Ik stopte op de vluchtstrook en wederom geprobeert maar zonder resultaat.
Ik deed de motor uit en dan schakelt de versnellingsbak wel. Maar zodra je de motor weer start dan kan je of niet schakelen, of je moet echt een keer of 10 proberen de versnelling erin te krijgen, en dat moet je dan vrij hard doen...dan lukt het met moeite.
Als het dan lukt om met moeite in de versnelling te krijgen dan gaat dat gepaard met een niet zo fijn geluid vanuit de versnellingsbak. Vooral in de achteruit voel je een behoorlijke klap en een soort van ruk.

Het lijkt alsof er iets rammelt in de bak als je al in de versnelling krijgt.

Wat zou dit kunnen zijn....koppelingsplaat (al lijkt me dit sterk want hij trekt zeer goed)...of is het de drukgroep en/of druklager...of is het het hydraulische pompje? Of toch de bak??

Erg vervelend, dit was de kersverse auto voor mn vrouw hahah. En ikzelf gekocht (als zogenaamd iemand die een beetje verstand van auto's heeft)
Bij de proefrit gisteren, en vandaag bij aanschaf...schakelde de auto super fijn!

svaleras

Geplaatst door svaleras (100) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

svaleras (100), 9 jaar geleden

O ja, ik hoor ook een heel licht piepend geluid, net alsof je multiriem piept...zou dat ook iets ermee te maken kunnen hebben.

svaleras (100), 9 jaar geleden

Ook het koppelingspedaal vind ik een beetje vreemd overkomen bij indrukken. Maar misschien dat Peugeotrijders dit kunnen beamen. Normaal gesproken, als je een koppelingspedaal indrukt bij een willekurige auto, dan volet men meestal een soort van knik zeg maar, en zit er spanning op. Deze koppelingspedaal voelt alsof je het gaspedaal indrukt...dus vrij makkelijk en zacht allemaal. Maar ik weet niet of dit zo normaal is bij een Peugeot...is mn eerste waarin ik rijd. :)

svaleras (100), 9 jaar geleden

Update...

Vanmorgen de auto willen wegbrengen naar waar ik hem gekocht hebt, nu ontkoppeld de versnelling niet. In mijn opinie is dit de druklager of de hydraulische cilinder/pomp?
Wat is jullie mening?

svaleras (100), 9 jaar geleden

inmiddels opgelost...was de hydraulische cilinder

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.