Peugeot 307: dobbelend geluid in interieur

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Dag allemaal,

Enige tijd geleden vroeg ik op deze lijst of iemand een geluid kon thuis brengen wat ik steeds maar weer hoorde nl. een dobbelend geluid. Het klinkt alsof je in een met vilt gevuld bekertje een dobbelsteen tegen de zijkanten schudt.
Heb nu een garage gevonden die het bekend voor kwam. Het zou de kabel van de cruise controle kunnen zijn. Deze schijnt door een gat naar het motorcompartiment te lopen. Als de kabel wat ruimte heeft gaat hij tegen de zijkanten van het gat 'botsen'en dat zou het geluid zijn. Ga van de week mijn auto wegbrengen en zal mij benieuwen of het dan is opgelost.

Voor de rest wil ik graag weten of er anderen zijn die ook problemen hebben met de claxon in het stuur. Je moet er bekant een paar keer een ram op geven wil hij een wat stuntelend geluid voortbrengen. Durf niet te hard te rammen omdat de airbag er ook in zit.
Schijnt een 307sw kwaal te zijn.

groeten
Tanja

de kroon

Geplaatst door de kroon (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Tanja,dat probleem met de claxon is bekend en één van de nadelen van het digitale tijdperk,doordat de claxon digitaal wordt aangestuurd is het stroompje nodig om dat signaal te genereren heel klein.
Gevolg daar van is dat de kontaktpuntjes in het stuur door de minste of geringste vervuiling dat stroompje niet meer doorlaten en dat er dus geen signaal gegenereerd wordt.
Is de auto van een roker is het nog erger.
Wat betreft dat geluid denk ik meer aan de elektro klep van het koolstoffilter , die zit in het rechter voor scherm en kan een behoorlijk hard kloppend geluid voortbrengen.

de kroon (0), 16 jaar geleden

Hai oldtimer,

Alles is al een keer gecheckt, alleen die cruise controle niet, dus ik hoop dat dat het is. Want allerlei geluiden in mijn auto vind ik echt irritant.

Hoor trouwens ook een klep als de motor koud is, als hij warm is is het weg. Ook maar even naar laten kijken van de week. In de auto hoor ik dat niet. Ik hoorde het pas toen ik vorige week de motor startte en daarna ijs ging krabben van mijn voorruit. Zo goed is alles dus geisoleerd. Dus weet ik ook niet of je zo'n klep als jij beschrijft wel met alles dicht zou horen. Hoor amper een ambulance aankomen.
grt
Tanja
grt
Tanja

306 cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

Is het een achteraf ingebouwde cruisecontrol?

de kroon (0), 16 jaar geleden

nee, zat er al in.
grt
tanja

306 cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

Dan loopt er ook geen kabel naar het motorcompartiment!!

de kroon (0), 16 jaar geleden

oh, nou dan zal de tocht naar de garage voor wat betreft dat geluid wel wederom tevergeefs zijn.
grt
Tanja

306 cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

Voor de oplossing hiervan ga ik met oldtimer mee, namelijk het absorptievat

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.