Peugeot 106 diesel: dynamo van diesel of benzinemotor precies gelijk ?

Bouwjaar: 1993

Beste gebruiker,

Ik wil graag een nieuw dynamo op mijn peugeot 106 diesel uit 1993 monteren.
Nou kan ik wel geschikt aan een exemplaar komen van een 106 uit 1995 (dus ook een oud type) alleen deze auto heeft geen dieselmotor maar een benzinemotor.

Maakt dit (wat betreft de spanning) iets uit ????

Mijn dank is groot voor een evt. antwoord

Met vriendelijke groet,

Arno

arnock

Geplaatst door arnock (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Beunhaas (520) PRO, 19 jaar geleden

Serieus?

arnock (0), 19 jaar geleden

Hallo Kees,

mogelijk is dit voor u meteen duidelijk maar ik weet dit gewoon niet mede omdat ik niet regelmatig met auto's bezig ben.
Toch zou ik graag willen proberen om mijn eigen dynamo te vervangen.

Ik redeneerde eigenlijk zo :Een diesel neemt bij het starten meer spaning dan een benzine motor omdat een diesel moet gloeien.
Naar mijn idee zit er daarom een zwaardere accu in een diesel auto. En zo vroeg ik mijzelf dus af of dt ook uitmaakt voor de dynamo omdat die de accu oplaad.

Sorry als dit een onozele vraag is maar ik zou het toch graag willen weten.

Arno

Beunhaas (520) PRO, 19 jaar geleden

Nou okee dan: de spanning is altijd 12 volt en hoewel inderdaad diesels soms een zwaardere accu hebben (de capaciteit is groter d.w.z. dat de accu langer een bepaalde stroom kan leveren) zal het best gaan werken als die dynamo tenminste op het blok past, daar zou je eerst eens naar moeten kijken..........

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

technisch zal het inderdaad mogelijk zijn omdat de dynamo echt wel dat accuutje kan volhouden.ik denk eigenlijk dat de dynamo er simpelweg niet oppast
succes michael

arnock (0), 19 jaar geleden

Hallo Kees en Micael,

Het is mij geheel duidelijk geworden.
Ik bel wel even wat demontage bedrijven voor een dynamo van een 106 diesel dan weet ik tenminste ook zeker dat deze op het blok past.

Bedankt voor jullie antwoord en uitleg !

arnock (0), 19 jaar geleden

Hoi michael & Kees !

Ik ben reeds naar een demontagebedrijf geweest en heb hier een andere dynamo gehaald voor de auto in kwestie. deze komt uit hezelfde type auto en bouwjaar. Toen ik thuis kwam en mijn oude dynamo demonteerde zag ik dat dynamo's gelijk waren maar de poelie's waren niet gelijk. (mijn eigen heeft een poelie voor een multiriem en de andere een smalle(met maar 1 sleuf)
Ik heb de poelie's verwisseld daarna gemonteerd en het werkt allemaal weer monsterachtig !! (en ik ben zo blij als een kind !)

Toch heb ik nog een vraag: al voor het hele voorgande verhaal vertelde iemand mij dat waarschijnlijk de koolborstels van de kapotte dynamo versleten zijn.
Ik wilde dit toch eens gaan bekijken dus ik haalde de kapotte (bosch) dynamo uitelkaar. Maar er zitten helemaal geen koolborstels in.

Hoe kan dat en is het een gelijkspanningsmotor ? of een wissel motor ?

(serieuze vraag)

Alvast bedankt

Groet, Arno




Beunhaas (520) PRO, 19 jaar geleden

Kij nog maar eens goed dan, want ze zitten er echt in...........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.