Peugeot 106 1.4 xsi: Motor loopt op 2 cilinders

Bouwjaar: 1992

Dag mensen,

Toen ik laatst mn auto starte hoorde ik een ratelend geluid, ik gekeken onder de kap en er achter gekomen dat hij vanaf de bobine aan twee cilinders ( 1 en 4 ) geen vonk geeft. Ik dacht in de eerste instantie aan de bobine zelf, dus die heb ik vervangen maar hij loopt nog steeds op 2 cilinders. Het motor management lampje brand niet dus het kan de ECU niet zijn volgens mij. Zou het de ontstekingsmoduul kunnen zijn? Heeft iemand hier een oplossing voor of idee wat het kan zijn? Met vriendelijke groeten Otto

Otto8312

Geplaatst door Otto8312 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

EdMac (0), 19 jaar geleden

Ontekingsmoduul schijnt inderdaad gevoelig te zijn bij de 106'jes uit '92. Het was in ieder geval het eerste waar de dealer naar keek bij mijn zoektocht naar de problemen van m'n XSi. Wellicht even langs de dealer, ik had het geluk dat ze er een hadden liggen dus konden we meteen even testen.

Otto8312 (0), 19 jaar geleden

Oke dan ga ik morgen eens ff naar de dealer, heb je enig idee hoeveel een ontstekingsmoduul kost? Hopelijk is dan mn probleem weer opgelost, bedankt voor je reactie.

carprotec (0), 19 jaar geleden

zeker weten de onsteking module is de oorzaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.