Peugeot 508 2018: ECCO mode en GPSKaart updates...

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Om te voorkomen dat de batterij bij stilstaande auto te veel zou ontladen (bv.radio laten opstaan en dgl.) schakelt het multifunctionele scherm zich stevast na een tijd (+/-20min.) altijd uit. Daarom, telkens ik een nieuwe GPS kaart wil inladen moet de motor dus zo'n klein uur blijven draaien in de garage. Ik wil dit omzeilen door mijn batterijlader er op aan te sluiten zodat ik dan de batterij op bv.14V houd. Toch blijft die ECCO mode steeds uitschakelen.
Weet iemand daar meer over? Ofwel geef ik nog te weinig hulp-stroom ofwel is het doodgewoon een timer-instelling ge-activeert door de boordcomputer en kan ik er dus helemaal niets aan te doen. Toch een vervelend nevenverschijnsel bij die gratis kaart-updates.

peugeotfan

Geplaatst door peugeotfan , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

Het duurt gewoon zo lang, dus lekker laten lopen. Doen wij (in de garage) ook.

Beste antwoord, geplaatst door hans4074 PRO, 3 maanden geleden

En antwoord op je vraag....er zit een soort timer in de BSI, dus met een aangesloten lader veranderd er niets. Wat hooguit bij de jongere auto's zou kunnen werken is de alarmlichten inschakelen. Hierdoor blijft de BSI actief, maar ik zou dat risico zeker NIET nemen. Voorschrift Peugeot: met draaiende motor!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 of stel zelf een nieuwe vraag.