Peugeot 508 2018: trekhaak en 13polige stekker

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Op een 13polig stopcontact van mijn 508 is een 12Vpermanent (pin9) en een 12Vgeschakeld(pin10) aanwezig. Met de caravan aangekoppeld en zelfs als het contact AF is blijft steeds 12Vaanwezig voor de koelkast. Dat komt mij goed uit dan kan ik enige tijd (een half uurtje bv.)stilleggen onderweg en blijft de koelkast aan. Ik wou dit ook even testen zonder caravanplug erin, maar met een reserve plug en enkele losse draaduiteinden voor 12V en massa. Maar dit werkt blijkbaar niet.....(?) Het is alsof de auto detecteerd of al-dan-niet de caravanplug er in zit. zonder plug erin komt er dus ook geen 12Vbeschikbaar.
Kan iemand dat verklaren?

peugeotfan

Geplaatst door peugeotfan , lid sinds 13 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Het ligt er aan waar de 12v vandaan komt , als het goed is zit er een module in de auto die moet weerstand meten , meet hij niets stuurt hij vermoedelijk ook niet uit , uit veiligheid.

peugeotfan, 5 maanden geleden

Bedankt voor de reactie. Dat is aannemelijk, dat moet zo iets zijn. Dat zou dus ook betekenen dat bij stilstaande motor, en koelkast (en/of andere verbruikers) afgeschakeld, eneveens de 12V (pin 9)door de auto uitgeschakeld wordt. Als veiligheid is dit o.k. Ik zie er nog verder naar uit of er iemand iets meer weet specifiek over de 508.
Groeten

Beste antwoord, geplaatst door lemke, 5 maanden geleden

bovengenoemde klopt inderdaad echter de pin 9 12V constant +30 zal altijd aan staan de geschakelde Spanning pin 10 +15 is geschakeld via contact aan of als de motor draait en ja de verlichting alleen als die belast is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.