Peugeot 306: ECU code invoeren

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 Ltr 8v

Ivm inwendige schade aan mijn 1.8 lt 8v motor heb ik een andere motor ( 2.0 ltr 8v) overgenomen van een particulier. Compleet met bedrading, ECU etc.

Echter blijkt dat de ECU van deze motor ge-deblokeerd wordt dmv een key-pad ipv een transponder in de sleutel. Dit key-pad heb ik niet in mijn auto en zou dus de ECU niet vrij kunnen geven.

De verkoper van het blok heeft dit probleem waarschijnlijk aan zien komen en negeert elke vorm van contact, triest geval. Maar dat terzijde.

De vraag is; hoe krijg ik de ECU aan de praat? Ik heb de code maar eigenlijk niets om het in te voeren. Kan op zoek gaan naar een key-pad maar kan ik het bedradingschema niet vinden of dit ook ergens aan te sluiten is.

Iemand een oplossing / idee?

Bedankt.

Ovie

Geplaatst door Ovie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Op zoek gaan naar iemand met dezelfde ECU en auto MET key-pad. Jouw ECU eraan hangen met de daarbij horende code, enz. (mag ik hier niet vertellen) Maar ik denk niet dat je zo iemand vind!?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.