Peugeot Partner: EGR/UGR afkoppelen

Bouwjaar: 2003

.

peugeot206

Geplaatst door peugeot206 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Bas Meyer (0), 18 jaar geleden

Tsja helemaal afkoppelen, is dat echt wel nodig..? Ik heb een identieke auto, die in 2003 na een paar maanden rijden een probleem had waarbij de trekkracht ineens van normaal (*) een stuk minder werd. Het bleek de sensor te zijn die verantwoordelijk is voor de EGR sturing. Na vervanging was het normale vermogen weer terug. Misschien is dat bij die auto ook het geval.

Ik weet niet of het mogelijk is, en dit is een vraag voor de specialisten, maar zou het kunnen dat de timing van de brandstofpomp vanuit de fabriek een kleine afwijking vertoond, gezien je deze opmerking zo vaak over dit type auto hoort.

*) Het motorvermogen van deze auto valt inderdaad, vergeleken met andere atmosferische (niet turbo) dieselmotoren, wat tegen. Ik heb om het zekere van het onzekere te scheiden eens een vermogenstest bij een gerenommeerde specialist laten doen. Het max. vermogen, het koppelverloop en het max. koppel bleek wel aardig te kloppen volgens de fabrieksspecificaties. Al was het wel iets aan de lage kant, de meting gaf 4 PK te weinig aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.