Peugeot 306: Electrisch raammechaniek peugeot 306 demonteren

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Het electrisch raammechaniek is stuk en wil het vervangen. Weet iemand hoe ik het kan demonteren. Volgens mij zit het met klinknagels vast en moet het uitgeboord worden.

devib0

Geplaatst door devib0 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het motortje zit inderdaad met 3 popnagels vast, dus kop van popnagel zover uitboren dat de motor los komt en dan restant popnagel uit te gaatjes verwijderen. Monteren van de andere motor kun je gewoon met juiste lengte boutjes en moertjes doen. Moertjes aan de motor-zijde, dus boutjes eerst van binnenuit in portier door de gaatjes dan motor en dan moertjes.

Ruit zit op mechanisme vast d.m.v. een borging in de vorm van een clip in een rubbertje aan de buitenzijde van de ruit. Ruit zover naar beneden halen, dat je met een haakje o.i.d. het clipje eruit kunt trekken. Bij terugplaatsen van de ruit op het mechanisme, moet je EERST het clipje weer in het rubbertje plaatsen en dan pas de ruit weer z'n plekkie trekken. In de zijkant van de ruit zit nog een geleide blokje en zit gehaakt in het verticale deel van ruit-rubber.

devib0 (0), 12 jaar geleden

Beste Hans,
Heel veel dank voor het advies ben er blij mee. Ik heb inmiddels een raammechaniek aangeschaft.
Met vriendelijke groet,
Bertus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.