Peugeot Boxer: Elektrische opvoerpomp in de tank of niet

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Weet iemand toevallig of er een elektrische opvoerpomp in de tank zit? Het is een 2.2 diesel met ik dacht een 130pk motor

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (170) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

GOVA (0) PRO, 10 jaar geleden

Elke BOXER III heeft een opvoerpomp in de tank.

GOVA (0) PRO, 10 jaar geleden

2200 Hdi euro 4 = Denso / Visteon DCU102 injectiesysteem. (2 plunjer HD pomp)
2200 Hdi euro 5 = Continental / Siemens SID208 met dieselpartikelfilter. (3 plunjer HD-sterpomp)

Siem Bijman (170) PRO, 10 jaar geleden

Oke, wordt interessant want ik heb een klant die een af en toe startprobleem heeft met deze auto (niet bij ons in service met deze auto trouwens want nog in garantie bij de dealer) en waar men bij de dealer geen uitkomst kan bieden omdat het geen foutcode geeft en het als de auto bij hen staat niet voorkomt. Nu hoorde ik dat hij dit probleem al een maand heeft en sinds een paar dagen een melding krijgt dat hij moet tanken terwijl zijn tank vol zit.

Toen hij me dat vertelde vroeg ik of hij een opvoerpomp in zijn tank had want dan zou ik daar het probleem in zoeken en dan met name in een probleem met een doorgesleten kabelboom of zo iets. Weet je toevallig waar de kabelboom langs loopt Rick? Kan ik daar eens naar kijken nl.

GOVA (0) PRO, 10 jaar geleden

Je kan bij de stekker van de opvoerpomp rechts van de bestuurderszetel. Afzonderlijke deksel. Waarschijnlijk is de stekker op de pomp gecorrodeerd.
Suc6

GOVA (0) PRO, 10 jaar geleden

Stekker op de pomp kan je afzonderlijk bestellen PR nr 6600.FJ
Je kan aan je klant vragen of hij de pomp hoort na het aanzetten van het contact. Deze blijft tot 10 seconden doorlopen alvorens met start. Dit gebeurt telkens opnieuw na het uit en aanzetten van het contact. Is een kleine moeite voor de klant hier op te letten én bespaart je een hoop (denk) werk.

Siem Bijman (170) PRO, 10 jaar geleden

Laat het aan hem weten en ben benieuwd wat de oorzaak uiteindelijk is geweest, kom er op terug.

Bedankt Rik voor de info.

Siem Bijman (170) PRO, 10 jaar geleden

Heb hem gevraagd om te luisteren naar de pomp en hij hoorde de pomp inderdaad lopen gedurende 10 seconden. De auto start daarna ook gewoon. Wel komt er nu sinds een paar dagen een zoemertje en de melding dat hij moet tanken en dit terwijl de tank bijna vol is???.

Die corrosie op de stekker, is dat iets wat je vaker bent tegengekomen?

Zal hem anders eens vragen om langs te komen om dit te checken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.